Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NEŠTO SE VELIKO SPREMA: Facebook objavljuje novi plan za potpuno uništenje nezavisnih medija

NEŠTO SE VELIKO SPREMA: Facebook objavljuje novi plan za potpuno uništenje nezavisnih medija

fb-cenzuraFacebook može biti jedan od najčešće korištenih društvenih medija trenutno, ali to neće tako ostati dugo – pogotovo ako Zuckerberg i njegovi prisni prijatelji i dalje budu eskalirali svoje akte napadne cenzure

Nezavisni mediji i njihoi pogledi su opasni za globaliste kao što je vlasnik Facebooka i za one koji stoje iza njega.

Propuštanje i “odobravanje” jednih izvora vijesti povećanjem prioriteta iznad onih konzervativnijih i alternativnijih novinskih časopisa, lijevi članovi kulta mogu se lako opustiti kroz spoznaju da njihov društveni medijski div provodi nepravednu cenzuru nepodobnih medija.

Tužno je što postoje ljudi koji vjerojatno misle da Zuckerberg radi Božji posao isticanjem konzervativnih stajališta.

To je bolno ironično: sam pojam etiketiranja i suzbijanje alternativnih gledišta predstavlja kamen temeljac autoritarnosti – u međuvremenu, Zuckerberg je nedavno izjavio da je borba protiv takvog autoritarnog ponašanja “borba našeg vremena”.

Raspravljajući o problemu “autoritarnosti”, dok se aktivno suzbijaju “politički disidenati” poput onoga iz romana George Orwella – Facebook pokušava smjestiti propagandu uz pomoć “Ministarstva istine”, koje nije moglo biti više prikladnije za tu tvrtku.

I osnivač Facebooka nedavno je otkrio da planira ići dublje u zečju rupu, unapređujući cenzuriranje svoje tvrtke protiv onih koji se usude izazvati ljevicu.

Na “neslužbenom” sastanku s nekoliko odabranih medija, Zuckerberg je najavio svoje planove da provede potiskivanje određenih vijesti za koje Facebookovi gremlini odluče da im se ne može vjerovati. “Stavili smo te podatke u sustav i oni funkcioniraju kao poticaj ili supresija, i to ćemo s vremenom nazvati intenzitetom” – rekao je Zuckerberg o algoritmima cenzure tvrtke.

I opet, koristeći licemjerni govor da bi sakrio istinu o njegovim planovima Zuckerberg je dodao: “Osjećamo se kao da imamo odgovornost za daljnji raspad polarizacije i pronalaženje zajedničkih temelja.”

Kako cenzuriranje konzervativnog govora može predstavljati “razbijanje polarizacije” ili pronalaženje “zajedničkog temelja”?

Unatoč onome što kaže Zuck, Facebook nema interesa za zajedničkim temeljima. Konzervativni i alternativni mediji su doživjeli najteži udarac od osnivanja Facebooka.

Kako nedavno izvješće pokazuje, čak su i veliki mainstream mediji poput Fox News-a doživjeli ozbiljan pad dosega njihovih objava na Facebooku.

Tijekom otprilike mjesec dana, doseg objava Fox Newsa na Facebooku pao je za čak 26 posto. U usporedbi s liberalnim mainstream mjestima kao što su Washington Post i The New York Times koji su doživjeli povećan doseg na Facebooku, dok je CNN imao mali pad od 2 posto.

Kao što objašnjava Daily Caller, Facebook je prvo smanjio dijeljenje vijesti novinskih članaka sa 5 posto na 4 posto. Nakon toga, počeli su pojačavati prisutnost odabranih medija na Facebooku – i rezultati tih radnji su očiti. Liberalni mediji dobivaju najveći dio prisutnosti u Facebooku.

A ako sve ovo nije dovoljno alarmantno – samo čekajte: Facebook je u više navrata rekao da neće objaviti njihov popis „sigurnih” vijesti. Možda zato što bi onda njihova pristranost bila dokazana, umjesto da sve ostane na sumnji?

Gigant društvenih medija tvrdi da je anketirao korisnike o različitim medijima i njihovoj pouzdanosti, ali to točno ne znači ništa – osim individualnih pristranosti pojedinaca.

Ako su podaci ankete prikupljeni recimo u liberalnoj Kaliforniji, rezultati tih podataka ankete bili bi daleko različitiji od onih prikupljenih sa konzervativnog područja na jugu.

Drugim riječima, sam koncept korištenja mišljenja pojedinaca ili osjećaja o određenom mjestu za procjenu vjerodostojnosti medija je smiješan; mišljenja i osjećaji nisu činjenice.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,