Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Procurio dokument: Američka vlada tajno prikupljala podatke o ‘daljinskoj kontroli uma’

Procurio dokument: Američka vlada tajno prikupljala podatke o ‘daljinskoj kontroli uma’

mozak-istrazivanjeDokumenti koja su slučajno dospeli u javnost ukazuju da je američka vlada tajno prikupljala podatke o „daljinskoj kontroli uma“

Dokazi su misteriozno poslani nakon što je jedan novinar podnio zahtjeve za različite informacije, u kojima su otkrivena istraživanja bizarnog „psihoelektronskog“ oružja, prema pisanju Daily Maila.

Ti alati navodno koriste elektromagnetnu silu za postizanje efekata, uključujući indukciju intenzivnog bola, svraba ili čak „rigor mortisa“ – trećeg stupnja smrti, odnosno kočenje udova.

Dokumenti su poslani Curtis Woltmannu, novinaru koji radi za neprofitnu kompaniju „Mack rock“ iz Bostona, koji pomaže ljudima u podnošenju zahtjeva državnim ustanovama prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama.

On je istraživao aktiviste krajnje ljevice Antife i bijele supremističke grupe kojima se protivi kada je, kako tvrdi, došao do bizarnog otkrića.

Dokumenti su bili uvršteni u materijal koji je omogućio „Fusion centar“, države Washington, odjela za državnu sigurnost koji pruža razmjenu informacija i analize.

Među očekivanim dokumentima našao se i dokument sa oznakom „EM efekti na ljudsko tijelo“, ispričao je Woltmann.

„Potpuno je nejasno kako je sve ovo završilo u ovom izdanju. Možda je bilo namjenjeno drugom izdanju, možda su dokumenti prikupljani za izvještaj, ili čak i iz osobnih dosijea obavještajnog službenika koji je pogriješio“, rekao je Woltmann.

U dokumentima se opisuje niz predloženih uređaja i tehnika koje imaju za cilj da manipuliraju ljudskim umom.

Od nevjerojatnih tehnika poput „mikrovalnog slušanja“, kao i daljinsko mapiranje mozga, što bi omogućilo promatanje misli, naveo je britanski list.

Postojanje ovih dokumenata ne znači da vlada SAD direktno radi na ovakvim projektima, ili da su oni nešto više od misaonih eksperimenata.

Ipak, čini se da ih je neko shvatio dovoljno ozbiljno da bi prikupio sve informacije o tim tehnikama.

Ranije je CIA provodila projekt MK-ultra koji je uključivao brojne projekte kontrole uma.

Većina je bila o upotrebi droga poput LSD za svrhe ispitivanja ili kontrole uma.

Milijuni dolara su ubrizgani u projekt sa malo praktičnih rezultata. Objavljene informacije odnose se na slične eksperimente kontrole uma uz pomoć elektromagnetskih valova.

Autor teksta zaključuje da se ti dokumenti odnose prije na to što bi ta oružja mogla napraviti, nego da ona zaista postoje.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,