Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NEVJEROJATNO I HIPNOTIZIRAJUĆE: 1374 drona osvjetlila nebo u Kini u obaranju Guinnessovog rekorda (VIDEO)

NEVJEROJATNO I HIPNOTIZIRAJUĆE: 1374 drona osvjetlila nebo u Kini u obaranju Guinnessovog rekorda (VIDEO)

dronovi-guinissKineska tvrtka za proizvodnju dronova obojala je noćno nebo uz pomoć 1374 svjetlosna raplesana drona, kako bi postavila Guinnessov svjetski rekord

Spektakularna izvedba bila je postavljena iznad turističkog grada Xian u sjeverozapadnoj Kini u nedjelju.

Kvadroopteri (4 elise) su istovremeno poletjeli sa drevnih gradskih zidina i stvorili razne šarene 3D formacije u zraku.

13-minutni prikaz kojeg je koordinirala jedna osoba sa računalom, uključivala je oblike poput Bude, gusjenice na komadiću drveta i brzog vlaka.

Ovaj show je također pokazao priznanje inicijativi “One Belt One Road” koju predvodi kineski lider Xi Jinping, a koja je usmjerena na jačanje suradnje i povezivanja među euroazijskim zemaljama.

Upravljajući sa 1374 drona, kineska kompanija EHang Egret je lišila Intel njezinog svjetskog rekorda u ovoj kategoriji.

Američki tehnološki div podigao je 1218 rasplesana drona u zrak tijekom svečanosti otvaranja Zimskih olimpijskih igara u PyeongChangu u veljači, no sada je njen uspjeh nadmašen za 156 drona.

Tvrtka EHang Egret je prvi put postala međunarodno poznata u 2016. godini kada je najavila da planira stvoriti putnički dron koji će biti prodavan po cijeni od 300.000 dolara.

Ove je godine tvrtka rekla da je uspješno završila testove putničkog drona, dodajući kako će moći nositi jednu osobu i doseći brzinu do 130 kilometara na sat.

Pogledajte obaranje Guinnessovog rekorda i rasplesane dronove:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,