Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » GEORGE ORWELL JE BIO U PRAVU: ‘Žig Zvijeri’ je sada aktivan u Indiji jer vlada zahtijeva biometrijsko skeniranje za kupnju hrane i državne benificije

GEORGE ORWELL JE BIO U PRAVU: ‘Žig Zvijeri’ je sada aktivan u Indiji jer vlada zahtijeva biometrijsko skeniranje za kupnju hrane i državne benificije

indija-georgeČak i s druge strane svijeta, veliki brat je dobro i napreduje

U neočekivanom potezu koji je užasnuo aktiviste za ljudska prava, Indija je stvorila identifikacijski sustav koji skenira otiske prstiju, oči i lica njenih stanovnika i povezuje prikupljene informacije sa svime, od socijalne pomoći pa sve do prava na mobilne telefone i SIM kartice.

Program koji je nazvan Aadhaar je kao nešto izravno iz poznate knjige Georgea Orwella “1984″. To je Veliki Brat na steroidima, a potencijal za zlostavljanje građana od strane Vlade u Indiji rijetko je bio veći nego što je upravo sada.

Već sada ljudi iz Indije počinju osjećati negativne učinke nametljivog Aadhaar programa. Za Aditu Jha, na primjer, Aadhaar nije izazvao ništa osim nevolja. Adita je bila prisiljena čekati tri puta samo da sjedne ispred računala da joj fotografira lice, šarenice i zabilježi otiske prstiju.

Podaci se nisu uspjeli učitati tri puta, a tek četvrti put je program radio ispravno, i ona je ubačena u sustav sa ostalih 1.1 milijarde Indijanaca koji su već bili u sustavu.

Adita je objasnila kako gotovo osjeća kao da će joj se život zaustaviti ako se ne registrira u sustav, s obzirom na činjenicu da je uključivanje u sustav uvjet za stotine javnih usluga, uključujući otvaranje bankovnog računa, i čak polaganje ispiti u školi.

Ali taj orwellovski način vladanja nije problem koji je jedinstven u samo jednoj ili dvije zemlje. Umjesto toga, to je kuga koja se čini da se širi cijelim svijetom.

Na primjer, u prosincu prošle godine, Londonska skupština je glasovala za “uhićenje i procesuiranjef” pro-life kršćana, kako izvještava Breitbart.

“Londonska skupština nazvana je “neliberalnom” i Orwellianskom nakon glasovanja koje je pozvalo gradonačelnika da razjasni raspoložive ovlasti policije prilikom uhićenja i kaznenog gonjenja pro-life aktivističkih kršćana koji se mole blizu klinika za pobačaj i nude podršku majkama, optužujući ih za “zlostavljanje”.

Sjedinjene države također nisu imune na učinke Velike vlade. Prije nekoliko tjedana, liberalna država Kalifornija razmatrala je zakonodavstvo koje bi zabranilo prodaju kršćanskih knjiga, uključujući i Bibliju, na temelju koje oni održavaju uvjerenja o seksualnom moralu koji nije u skladu s progresivnom ideologijom.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , ,