Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Raketni napad Amerike na Siriju ne da je bio totalni promašaj, već je Rusija s druge strane dobila i uzorke njihovih raketa

Raketni napad Amerike na Siriju ne da je bio totalni promašaj, već je Rusija s druge strane dobila i uzorke njihovih raketa

raketa-uzorakRaketiranjem Sirije, SAD i njegovi saveznici u osnovi su žrtvovali svoje napredno oružje bez ikakve stvarne koristi na terenu, izjavio je za RT Charles Shoebridge, sigurnosni analitičar i bivši časnik britanske vojske

Rusko Ministarstvo obrane prikazalo je napokon dijelove projektila, koje su Zapadni saveznici 14. travnja ispalili po sirijskim ciljevima, te su “izvor velike zabrinutosti na američkoj, britanskoj i francuskoj strani” – rekao je Shoebridge.

U srijedu je Moskva također priopćila kako je u posjedu dva gotovo netaknuta zapadnjačka projektila iz Sirije, uključujući krstareću raketu Tomahawk i još jedne neimenovane rakete. Ruska vojska priopćila je kako planira studirati zarobljene rakete kako bi unaprijedila sposobnosti ruske zračne obrane.

Shoebridge je opisao napad SAD-a kao “veliki rizik i nedostatak konkretne koristi na terenu, s obzirom da su to bili civilni ili uglavnom prazni ciljevi” koji su bili pogođeni, dok su “Rusi stekli neko tehničko znanje o sustavima oružja koji su zapravo žrtvovani od strane tih triju sila.”

Ruski ministar obrane također je pokazao fragmente raketa, ukazujući kako predstavljaju dokaze koji odbacuju tvrdnje američkog predsjednika Donalda Trumpa i raznih američkih vojnih dužnosnika koji se hvale da je svih 105 projektila koji su ispaljeni na Siriju pogodilo svoje ciljeve.

Rusija je prethodno rekla da je tijekom napada bilo samo 25 uspješnih pogodaka, dok je ostale rakete oborila sirijska zračna obrana ili su se pokvarile.

Shoebridge je istaknuo da su američke tvrdnje o 100-postotnoj točnosti bombardiranja vjerojatno nerealne.

“S takvim velikim brojem lansiranja i puno proketila protuzračne obrane usmjereniih na njih, u najmanju ruku očekujte da tek mali dio njih prođe” – rekao je.

“Čak i nakon uspješnog napada naći ćete neke dijelove korištenog oružja, ali obično ne u veličini o kojoj govorimo” – rekao je Shoebridge. “No, postojanje takvih fragmenata moglo bi ukazati na činjenicu da su neke rakete bile neispravne, oborene ili jednostavno sletjele na pogrešno mjesto”.

Na pitanje o mogućoj američkoj reakciji na objave u srijedu o raketama koje su došle u ruske ruke, on je rekao da će se “javno obraditi, vjerojatno, na način na koji se obično rješava, što je ili zanemareno, ili će “think tankovi” i takozvani stručnjaci biti zaduženi za ismijavanje ovih ruskih izvještaja.”

Glasnogovornik Pentagona Eric Pahon već je nazvao izjave ruskog Ministarstva obrane “apsurdnim”, rekavši da su oni “drugi primjer ruske dezinformativne kampanje”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,