Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Češki sociolog: Feministi su ružne i slabo inteligentne žene

Češki sociolog: Feministi su ružne i slabo inteligentne žene

feminizamFeministički pokret dobiva zamah u Češkoj nakon nedavno uvedenih taksija samo za žene

Razgovarali sa sociologom Peterom Hempom o feminističkom pokretu i o tome da li je on politički ekstreman.

Nedavno su češki mediji izvještavali o specijalnim, ženskim trenerima i taksi službi namjenjenoj samo ženama, a neki su počeli govoriti o „feminističkom ludilu“. Slažete li se sa tim stavom ili smatrate da je taj problem umjetno napravljen?

Ako netko organizira taksi službu samo za žene i ako to izazove interes, ne vidim zašto bi se neko bunio protiv toga. Postoje i posebni fitness centri samo za žene i oni ne smetaju nikome. Ukoliko bi se takve stvari financirale iz budžeta, onda bi vredilo razmisliti o tome, ali ne možemo reći da je to veliki problem.

Međutim, s pravom se govori o feminističkom ludilu. Poanta je da su feministički ekstremisti zauzeli ključne pozicije u državnoj administraciji, pedagoškim fakultetima, raznim ministarstvima itd.

One uvode cenzuru, dorađuju udžbenike i provode programe kojima sprječavaju ljude da žive normalnim životom, rađaju i odgajaju djecu. Zato one moraju izmišljati neke aktivnosti kako bi mogle tražiti više novca, dok progone obične građane i firme.

Štoviše, feministkinjama je uspjelo potpuno ugušiti slobodnu raspravu, zabranjeno je pričati o realnim problemima. Na primjer, ne može se reći da su na stotine pametnih i talentiranih dječaka „izbačeni“ iz obrazovnog sustava, zato što je obrazovni sustav „skrojen“ za djevojčice.


Ovo je veoma važan problem, ali on ne može biti rješen ni na koji način, jer je rješavanje zaustavljeno zbog feminističkog ludila.

Postoji mišljenje da moderan feministički pokret nije usmjeren na rješavanje konkretnih problema poput jednakih plaća za žene i muškarce, nasilja u obitelji i slično, već da bi napravio novo društvo šireći rodne teorije. Da li se slažete sa tim?

Moderni feministički pokret nije usmjeren na rješavanje konkretnih problema jer takvih problema nema. Obiteljskim nasiljem bavi se policija. Razlike u plaćama u realnosti ne postoje.

Kad nema realnih problema, ne ostaje vam ništa drugo nego da izmišljate razne apsurdne teme i probleme. Da li očekujete da će feministkinje ići raditi u supermarketima? Riječ je o dobijanju benificija i stvaranju umjentih radnih mjesta. Sav taj feminizam je obična krađa, ništa više.

Pokret #Metoo nije toliko dobro bio primljen u Češkoj Republici što je razočaralo lokalni feministički pokret. Zašto, prema Vašem mišljenju, feminizam u Europi nije toliko agresivan kao u SAD?

Ima nekoliko faktora, ali spomenut ću jedan o kojem se ne priča mnogo.

Čehinje su uglavnom svjesne svojih vrijednosti i jako su privlačne. Feminizam se radije obraća ženama sa kompleksima, koje misle da su ružne.

Još jedan faktor koji doprinosi razvoju feminizma je nizak koeficijent inteligencije.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,