Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » OBISTINILA SE TRUMPOVA PREDVIÄANJA: Rusija ipak dobila ameriÄke ‘lijepe, nove i pametne rakete’ od Sirije

OBISTINILA SE TRUMPOVA PREDVIÄANJA: Rusija ipak dobila ameriÄke ‘lijepe, nove i pametne rakete’ od Sirije

raketa-tomaSirijska vojska je pronaÅ¡la dvije ameriÄke krstareće rekete koje nisu eksplodirale 14. travnja, a vojni vrh u Damasku odluÄio ih je predati Rusiji

Objavljeno je kako su obje “u priliÄno dobrom stanju”, a obje su već juÄer poslali u Moskvu posebnim zrakoplovom.

Ruski dužnosnici to joÅ¡ nisu potvrdili. Ali, zato su se već mnogi ironiÄni komentari pojavili u medijima u stilu: “oni su dobri, pametni”, “oni su stvarno pametni Äim su stigle u Rusiju” …

Ovo poigravanje rijeÄima nije sluÄajno jer je Donald Trump uoÄi raketne agresije na Siriju poruÄio: “Spremi se, Rusijo jer će vam doletjeti naÅ¡e dobre, nove i pametne (rakete)”.

Zadovoljstvo i u Moskvi i u Bagdadu utoliko je veće Å¡to su Amerikanci, Britanci i Francuzi na Siriju ispalili 105 “dobrih i pametnih”, a Asadova protuzraÄna obran ih je uspjela oboriti Äek 71!

Ove dvije su samo – plus …

ÄŒlan ekspertskog savjeta Vojno-industrijske povjerenstva Rusije Viktor Murahovskij povodom “Asadovog poklona” rekao je da će dvije “zarobljene” ameriÄke krstareće rakete pomoći ruskim struÄnjacima otkriti “posljednja zapadna raketna dostugnuća” i da joÅ¡ dodatno “usavrÅ¡e nacionalne sustave proturaketne obrane i radioelektronske borbe”.

Murahovsky je dodao: “Ove dvije rakete mogu biti vrlo korisne. Oni ne daju priliku kopirati zapadnu vojnu tehnologiju, jer Rusija ima svoj raketni arsenal, ali će biti zanimljivo upoznati se sa njihovim novinama. Neke od krstarih raketa koje su se sruÅ¡ile u Siriji nisu bile nove, ali neke su se prvi put koristile.”

Murahovsky je naveo da su Francuzi i Britanci koristili svoje “priliÄno moderne rakete”.

Priznao je da je Rusija takoÄ‘er zainteresirana za ameriÄku raketu Tomahawk Block IV, koja je takoÄ‘er koriÅ¡tena 14. travnja.

“Bilo bi zanimljivo pogledati ameriÄki projektil JASSM-ER, koji je prvi put upotrijebljen prije nekoliko dana protiv Sirije.”

Murahovsky, kao Å¡to vidite, nije ni ukazao na to kakve su dvije rakete stigle u Moskvu. Konkretno: je li barem jedna od njih Tomahawk Block IV ili JASSM-ER.

Naravno, nimalo sluÄajno.

Amerikanci će moći samo Å¡pekulirati Å¡to se naÅ¡lo u ruskim rukama. Da li su samo dvije “lijepe” ili je barem jedna od njih i “pametna” …
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,