Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » OBISTINILA SE TRUMPOVA PREDVIĐANJA: Rusija ipak dobila američke ‘lijepe, nove i pametne rakete’ od Sirije

OBISTINILA SE TRUMPOVA PREDVIĐANJA: Rusija ipak dobila američke ‘lijepe, nove i pametne rakete’ od Sirije

raketa-tomaSirijska vojska je pronašla dvije američke krstareće rekete koje nisu eksplodirale 14. travnja, a vojni vrh u Damasku odlučio ih je predati Rusiji

Objavljeno je kako su obje “u prilično dobrom stanju”, a obje su već jučer poslali u Moskvu posebnim zrakoplovom.

Ruski dužnosnici to još nisu potvrdili. Ali, zato su se već mnogi ironični komentari pojavili u medijima u stilu: “oni su dobri, pametni”, “oni su stvarno pametni čim su stigle u Rusiju” …

Ovo poigravanje riječima nije slučajno jer je Donald Trump uoči raketne agresije na Siriju poručio: “Spremi se, Rusijo jer će vam doletjeti naše dobre, nove i pametne (rakete)”.

Zadovoljstvo i u Moskvi i u Bagdadu utoliko je veće što su Amerikanci, Britanci i Francuzi na Siriju ispalili 105 “dobrih i pametnih”, a Asadova protuzračna obran ih je uspjela oboriti ček 71!

Ove dvije su samo – plus …

Član ekspertskog savjeta Vojno-industrijske povjerenstva Rusije Viktor Murahovskij povodom “Asadovog poklona” rekao je da će dvije “zarobljene” američke krstareće rakete pomoći ruskim stručnjacima otkriti “posljednja zapadna raketna dostugnuća” i da još dodatno “usavrše nacionalne sustave proturaketne obrane i radioelektronske borbe”.


Murahovsky je dodao: “Ove dvije rakete mogu biti vrlo korisne. Oni ne daju priliku kopirati zapadnu vojnu tehnologiju, jer Rusija ima svoj raketni arsenal, ali će biti zanimljivo upoznati se sa njihovim novinama. Neke od krstarih raketa koje su se srušile u Siriji nisu bile nove, ali neke su se prvi put koristile.”

Murahovsky je naveo da su Francuzi i Britanci koristili svoje “prilično moderne rakete”.

Priznao je da je Rusija također zainteresirana za američku raketu Tomahawk Block IV, koja je također korištena 14. travnja.

“Bilo bi zanimljivo pogledati američki projektil JASSM-ER, koji je prvi put upotrijebljen prije nekoliko dana protiv Sirije.”

Murahovsky, kao što vidite, nije ni ukazao na to kakve su dvije rakete stigle u Moskvu. Konkretno: je li barem jedna od njih Tomahawk Block IV ili JASSM-ER.

Naravno, nimalo slučajno.

Amerikanci će moći samo špekulirati što se našlo u ruskim rukama. Da li su samo dvije “lijepe” ili je barem jedna od njih i “pametna” …
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,