Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIČKI KONGRESNIK: ‘NULA dokaza da Assad stoji iza navodnog kemijskog napada’

AMERIČKI KONGRESNIK: ‘NULA dokaza da Assad stoji iza navodnog kemijskog napada’

kongresnik-sadAmerički vladini dužnosnici ponudili su “nula pravih dokaza” da sirijska vlada stoji iza navodnog kemijskog napada u Dumi, oslanjajući se na informaciju koja se kruži online, rekao je kongresnik Thomas Massie

U svom brifingu kongresu, direktoru nacionalne obavještajne službe i tajnicima obrane i referencama države je rekao kako to znači da oni nemaju zaključne dokaze ili su odlučili ne pružiti dokaze Kongresu, napisao je to na Twitteru u četvrtak. “Bilo kako bilo, nije dobro” – dodao je.

Massie i njegov kolega Justin Amash dva su najistaknutija Republikanska kongresnika koji su se proteklog tjedna protivi američkom, britanskom i francuskom raketnom napadu na Siriju. Senator Rand Paul također je bio protiv intervencije SAD-a u Siriji.

U ekskluzivnom razgovoru s konzervativnim portalom Breitbart u srijedu, Massie je citirao Paulov argument da predsjednik Donald Trump treba “povjeriti svoje instinkte” svojim savjetnicima u establišmentu i povući SAD iz Sirije.

“Razmišljam o Trumpovim instinktima 2013. godine, razmišljam o Trumpovim instinktima kada je bio u predsjedničkoj kampanji, i razmišljam o njegovim instinktima dva dana prije napada i mislim da su svi bili točni. Ti su instinkti bili takvi da ne bismo trebali sudjelovati u Siriji, i da bismo trebali izaći iz Sirije” – rekao je kongresnik.

Američke, britanske i francuske vlade su potvrdile da imaju obavještajne dokaze dokaze koji pokazuju da su klor i sarin upotrijebljeni u navodnom napadu u Dumi 7. travnja, ali su ih odbili otkriti, tvrdeći da je to klasificirano ili bi moglo ugroziti “organizacije na tlu.”

Koga bi to moglo ugroziti ako se radi o svjetskom miru i svjetskom ratu?

Čak je i časopis Foreign Policy, koji je sklon vjerovati vladinim argumentima, istaknuo da se obavještajne procjene koje nudi trojka “oslanjaju na neuobičajeni stupanj informacija prikupljenih iz open source materijala i sa društvenih medija” – istaknuo je u utorak.

“Ne mogu se sjetiti ni jednog drugog primjera gdje je tako brzo online snimka na mreži korištena kao jedno od glavnih opravdanja za vojnu akciju” – izjavio je za Benu Nimmo iz think tanka Atlantskog vijeća za FP.

Ranije ovog tjedna, glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert izjavila je kako su ove tri zemlje “izvrsno prikupile obavještajne podatake” i nisu mogli čekati istražitelje Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW) da započnu svoj rad u Dumi.

Amerika je bila jednako uvjerena u svoje obavještajen podatke uoči invazije na Irak 2003. godine, dok se OPCW i druge međunarodne organizacije nisu slagale, istaknuo je glavni diplomatski dopisnik AP-a Matt Lee. Znamo kako je Irak nakon to ga završio!
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,