Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERI─îKI KONGRESNIK: ‘NULA dokaza da Assad stoji iza navodnog kemijskog napada’

AMERI─îKI KONGRESNIK: ‘NULA dokaza da Assad stoji iza navodnog kemijskog napada’

kongresnik-sadAmeri─Źki vladini du┼żnosnici ponudili su “nula pravih dokaza” da sirijska vlada stoji iza navodnog kemijskog napada u Dumi, oslanjaju─çi se na informaciju koja se kru┼żi online, rekao je kongresnik Thomas Massie

U svom brifingu kongresu, direktoru nacionalne obavje┼ítajne slu┼żbe i tajnicima obrane i referencama dr┼żave je rekao kako to zna─Źi da oni nemaju zaklju─Źne dokaze ili su odlu─Źili ne pru┼żiti dokaze Kongresu, napisao je to na Twitteru u ─Źetvrtak. “Bilo kako bilo, nije dobro” – dodao je.

Massie i njegov kolega Justin Amash dva su najistaknutija Republikanska kongresnika koji su se proteklog tjedna protivi ameri─Źkom, britanskom i francuskom raketnom napadu na Siriju. Senator Rand Paul tako─Ĺer je bio protiv intervencije SAD-a u Siriji.

U ekskluzivnom razgovoru s konzervativnim portalom Breitbart u srijedu, Massie je citirao Paulov argument da predsjednik Donald Trump treba “povjeriti svoje instinkte” svojim savjetnicima u establi┼ímentu i povu─çi SAD iz Sirije.

“Razmi┼íljam o Trumpovim instinktima 2013. godine, razmi┼íljam o Trumpovim instinktima kada je bio u predsjedni─Źkoj kampanji, i razmi┼íljam o njegovim instinktima dva dana prije napada i mislim da su svi bili to─Źni. Ti su instinkti bili takvi da ne bismo trebali sudjelovati u Siriji, i da bismo trebali iza─çi iz Sirije” – rekao je kongresnik.

Ameri─Źke, britanske i francuske vlade su potvrdile da imaju obavje┼ítajne dokaze dokaze koji pokazuju da su klor i sarin upotrijebljeni u navodnom napadu u Dumi 7. travnja, ali su ih odbili otkriti, tvrde─çi da je to klasificirano ili bi moglo ugroziti “organizacije na tlu.ÔÇŁ


Koga bi to moglo ugroziti ako se radi o svjetskom miru i svjetskom ratu?

─îak je i ─Źasopis Foreign Policy, koji je sklon vjerovati vladinim argumentima, istaknuo da se obavje┼ítajne procjene koje nudi trojka “oslanjaju na neuobi─Źajeni stupanj informacija prikupljenih iz open source materijala i sa dru┼ítvenih medija” – istaknuo je u utorak.

“Ne mogu se sjetiti ni jednog drugog primjera gdje je tako brzo online snimka na mre┼żi kori┼ítena kao jedno od glavnih opravdanja za vojnu akciju” – izjavio je za Benu Nimmo iz think tanka Atlantskog vije─ça za FP.

Ranije ovog tjedna, glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert izjavila je kako su ove tri zemlje “izvrsno prikupile obavje┼ítajne podatake” i nisu mogli ─Źekati istra┼żitelje Organizacije za zabranu kemijskog oru┼żja (OPCW) da zapo─Źnu svoj rad u Dumi.

Amerika je bila jednako uvjerena u svoje obavje┼ítajen podatke uo─Źi invazije na Irak 2003. godine, dok se OPCW i druge me─Ĺunarodne organizacije nisu slagale, istaknuo je glavni diplomatski dopisnik AP-a Matt Lee. Znamo kako je Irak nakon to ga zavr┼íio!
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,