Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OVO MEDIJI NE ŽELE POKAZATI: VELIKI PROSVJED ZASTUPNIKA EU PARLAMENTA ŠOKIRAO EUROPU! ‘Mičite svoje ruke od Sirije’

OVO MEDIJI NE ŽELE POKAZATI: VELIKI PROSVJED ZASTUPNIKA EU PARLAMENTA ŠOKIRAO EUROPU! ‘Mičite svoje ruke od Sirije’

eu-prosvjedSkupina zastupnika Europskog parlamenta “očitala je bukvicu” Europskom parlamentu držeći natpise na kojima je pisalo “Mičite ruke od Sirije” za vrijeme energičnog proratnog govora Emmanuela Macrona

Ovaj prosvjed je zasjenio poziv francuskog predsjednika i bivšeg Rothschildovog bankara na veće europsko jedinstvo na području sigurnosnih pitanja.

Macron je u svom govoru izložio svoju viziju “duboke preobrazbe” unutar EU, čime bi države članice napustile svoju “sebičnost i negativnost” za “ono što nas okuplja”.

On je okarakterizirao trenutnu političku klimu u EU kao “građanski rat”, i pozvao na veće jedinstvo pred novim “autoritarnim silama”, koje nastoje potkopati blok.

Ipak, Macronov strastveni apel za jedinstvom hladno je primljen od strane više od 30-tak zastupnika Europskog parlamenta koji su izložili plakate koji su glasili “Mičite ruke sa Sirije!” i “Zaustavite rat u Siriji” u znak prosvjeda protiv zajedničkih raketnih napada koje su provele Sjedinjene Države, Britanija i Francuska protiv Damaska​u subotu.

“Gdje je demokracija o kojoj govorite kada ste nedemokratski napali predsjednika Sirije, predsjedniče Macron?”, izjavila je Liadh Ni Riada, parlamentarka iz irske stranke Sinn Fein.

Članovi stranke Sinn Feina, Lynn Boylan, Martina Anderson i Matt Carthy, također su držali protu-ratne natpise u prkosu Macronovom melodramatskom pozivu na europsku solidarnost.

U raspravi održanoj u ponedjeljak, francuska nacionalna skupština kritizirala je Macronovu odluku o pokretanju napada bez prethodnog pribavljanja odobrenja UN-a. Članovi Parlamenta osudili su raketne napade kao protuzakonite, koje su izvršili na zahtjev Washingtona.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,