Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SIRIJSKA VOJSKA UPRAVO OTKRILA TVORNICU KEMIJSKOG ORUŽJA ‘UMJERENIH POBUNJENIKA’ (VIDEO)

SIRIJSKA VOJSKA UPRAVO OTKRILA TVORNICU KEMIJSKOG ORUŽJA ‘UMJERENIH POBUNJENIKA’ (VIDEO)

kemijsko-pobunjeniciSirijska vojska otkrila tvornicu kemijskog oružja “umjerenih pobunjenika” koje podržava SAD u istočnoj Guti, koja je vjerojatno bila korištena za pohranu materijala u napadu prošle subote

Prema službenim izjavama, fotografijama i videozapisima koje je objavila sirijska vojska, pobunjenička (ISIS-ova) tvornica je sadržavala kemikalije, plinske maske i bombe i spremnike za kemikalije – upravo one iste materijale za koje SAD optužuju sirijsku vladu da ih je koristila na vlastitom narodu.

Kemijski pogon je otkriven tijekom operacija čišćenja od strane sirijske vojske u gradovima očišćenim od “umjerenih” pobunjenika ovog tjedna u Istočnoj Guti i otkrivnja “velikog laboratorija za izradu otrovnih materijala i radionice za proizvodnju projektila” koji se nalazio na području Aftrisa, navodi se u priopćenju.

Laboratorij kojeg su napustili teroristi bio je “opremljen različitim vrstama toksičnih tvari i imao je svu potrebnu opremu za izradu prašaka koji se koriste pri izradi zabranjenog oružja” – navodi se u priopćenju.

Otkrivene stvari sadržavale su klor i zaštitnu opremu, kao i ampule koje se koriste za miješanje i posebne posude.

Osim toga, u Aftrisu se nalazio i veliki pogon za izradu bombi različitih veličina od 60 mm, 80 mm i 180 mm, uz platforme za minobacače, 37 mm artiljerije, brojnih improviziranih eksplozivnih uređaja i raznog streljiva.

U međuvremenu, ruski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov priopćio je kako vojni napadi na Siriju “neće ostati bez posljedica”.

U priopćenju je Antonov rekao da su “najgore prijetnje postale istinite. Naša su upozorenja nisu htjeli čuti. Provodi se predinstalirani scenarij.”

“Opet nam se prijeti. Upozoravali smo da takve akcije neće ostati bez posljedica. Sva odgovornost za njih počiva u Washingtonu, Londonu i Parizu, piše TheNewObserver.

“Sjedinjene Države – su posjednici najvećeg arsenala kemijskog oružja – nemaju moralno pravo kriviti druge zemlje.”
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,