Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSKI IZASLANIK ORGANIZACIJE ZA ZABRANU KEMIJSKOG ORUŽJA: Objavljujem da Moskva ima ‘neoborive’ dokaze da je kemijski napad u sirijskoj Dumi bio – LAŽNA ZASTAVA!

RUSKI IZASLANIK ORGANIZACIJE ZA ZABRANU KEMIJSKOG ORUŽJA: Objavljujem da Moskva ima ‘neoborive’ dokaze da je kemijski napad u sirijskoj Dumi bio – LAŽNA ZASTAVA!

kemijski-napadDiplomat je dodao da je incident bio “isplanirani napad pod lažnom zastavom britanskih službi sigurnosti, koji je potpomognut njihovim saveznicima u Washingtonu”

Moskva ima “neosporivi dokaz” da je navodno kemijski incident u sirijskoj Dumi bio “napad pod lažnom zastavom” orkestriran od strane britanskih sigurnosnih službi uz potporu Sjedinjenih Država, izjavio je ruski izaslanik OPCW-a.

“Nemamo samo ‘visoku razinu povjerenja’, kako bi to rekli naši Zapadni partneri; imamo nepobitan dokaz da 7. travnja nije bilo nikakvog kemijskog napada u Dumi” – izjavio je ruski veleposlanik Organizacije za zabranu kemijskog oružja Aleksandr Shulgin na posebnom sastanku UN-ovog Vijeća za nadzor kemijskog oružja.

Diplomat je dodao da je incident bio “isplanirani napad pod lažnom zastavom britanskih službi sigurnosti, koji je potpomognut njihovim saveznicima u Washingtonu”.

“Stvari su se razvijale prema scenariju koji je pripremio Washington. Nema sumnje da Amerikanci igraju “prvu violinu” u svemu tome” – rekao je Shulgin, dodajući kako su “napad” postavile “pseudo-humanitarne nevladine organizacije”, koje su pod pokroviteljstvom stranih protivnika Sirijske vlade.

Ruske radiološke, kemijske i biološke ratne postrojbe pažljivo su ispitale mjesto navodnog napada spomenutog u izvješćima nevladinih organizacija odmah nakon oslobođenja Dume od militantnih skupina, rekao je Shulgin.

Zatim je skrenuo pozornost na činjenicu da ruski vojni stručnjaci nisu pronašli “niti jedan dokaz” koji potkrepljuje tvrdnje o navodnom kemijskom napadu.

Umjesto toga, pronašli su lokalne svjedoke koji su rekli da je videozapis koji navodno prikazuje posljedice percipiranog napada bio u stvari lažan i namješten.

Vrijeme napada bilo je tekođer zapanjujuće, rekao je ruski diplomat, dodajući kako sirijska vlada nema apsolutno nikakav razlog da kemijski napada svoje građane kad je grad već bio gotovo oslobođen od militanata.

U takvim okolnostima optužbe protiv Damaska izgledaju “apsurdno” – rekao je. “Nespretnost tih tvrdnji je upečatljiva” – dodao je Shulgin, pozivajući se na izjave zapadnih vođa.

SAD i njihovi saveznici nisu zainteresirani za pravu istragu navodnog kemijskog napada u Dumi, izjavio je ruski izaslanik OPCW-a.

Washington, London i Pariz odmah su prikrivali krivnju za incident u Damasku i pokrenuli su vojne napade protiv sirijskih vojnih i civilnih objekata bez čekanja da organizacija OPCW započne istragu na terenu.

Shulgin je zahvalio istražiteljima OPCW-a za njihov rad u Doumi i pozvao izvršno vijeće organizacije da usvoji dokument koji podupire njihove napore.

Također je osudio akcije SAD-a, Velike Britanije i Francuske kao “vojne agresije”, dodajući kako “ovaj zločin nikako ne može biti opravdan.”

Washington, London i Paris se “igraju licemjera jer se pretvaraju da su branitelji međunarodnog prava. U stvari, međutim, nitko osim njihovih saveznika … nema nikakve sumnje da je glavna prijetnja svijetu dolazila od tih “vođa” zapadne političke elite” – rekao je Shulgin.

Washington i njegovi saveznici pokrenuli su raketni napad na sirijske vojne i civilne objekte u subotu, u odmazdi zbog navodnog “kemijskog napada” u Dumi. Rusija je osudila napade, nazivajući ih “huliganizmom” u međunarodnim odnosima i “agresijom protiv suverene države”.

U međuvremenu, očekuje se da će istražitelji OPCW-a započeti svoj rad u Dumi u ponedjeljak.

U nedjelju su se sastali sa sirijskim dužnosnicima kako bi razgovarali o pojedinostima njihovog rada. Damask kaže kako se nada da će stručnjaci “ostati neutralni, a ne posustati pod pritiscima”.

Tim OPCW-a planira završiti svoj rad u srijedu i predstaviti svoje preliminarno izvješće UN-u prije odlaska iz Damaska, izvijestili su lokalni mediji, piše RT.com.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,