Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KRV NA ULICAMA ATENE: Grci brane Siriju, ruše Trumanov spomenik i pale američku zastavu (VIDEO)

KRV NA ULICAMA ATENE: Grci brane Siriju, ruše Trumanov spomenik i pale američku zastavu (VIDEO)

grcka-prosvjedGrupa pristalica grčke Komunističke partije pokušala je srušiti spomenik bivšeg američkog predsjednika Harry Trumana u centru Atene tijekom demonstracija zbog napada SAD-a, Francuske i Britanije na Siriju

Demonstranti su se sukobili sa policijom koja je upotrijebila suzavac da ih rastjera, javio je Reuters, pozivajući se na svjedoke.

Najmanje troje demonstranata je bilo povrijeđeno, dodala je britanska agencija.

Na demonstracijama se okupilo nekoliko stotina pristalica Komunističke partije. Agencija ANA, pozivajući se na policiju, izvjestila je da su dvije osobe privedene, a da je jedna osoba povrijeđena na prosvjedu.

Prema navodima grčke agencije, u demonstracijama su sudjelovali studenti i učenici koji su marširali ka američkoj ambasadi. Sukobi su izbili kod spomenika Harry Trumana.

U centru Atene su i u subotu održani prosvjedi zbog napada na Siriju na kojima se, prema navodima policije, okupilo između 6.000 i 7.000 ljudi. Prosvjede je isto organizirala grčka Komunistička partija.

Demonstranti su se okupili na atenskom centralnom Trgu Sintagma, a potom su se uputili ka američkoj ambasadi, noseći transparente i uzvikujući parole protiv SAD-a.

Kada su stigli do Ambasade, na ulici su crvenom bojom ispisali: „Amerikanci, ubojice ljudi“.

Potom su bezuspješno pokušali boju ubaciti u dvorište američke ambasade, prenosi AP.

Na fotografijama koje je objavila američka agencija vidi se kako demonstranti pale američku zastavu.

SAD, Britanija i Francuska izvršile su zajedničke zračne udare u Siriji zbog navodnog kemijskog napada na civile u Dumi 7. travnja, u kojem je najmanje 40 ljudi poginulo.
 

 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,