Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » MADELEINE ALBRIGHT ISPLJUVANA NA PROMOCIJI NOVE KNJIGE! Uzvikivali joj: ‘Ubijala si djecu! Ti si ratni zločinac!’

MADELEINE ALBRIGHT ISPLJUVANA NA PROMOCIJI NOVE KNJIGE! Uzvikivali joj: ‘Ubijala si djecu! Ti si ratni zločinac!’

madeleine-knjigaBivša američka tajnica Madeleine Albright održala je promociju svoje nove knjige “Fašizam: upozorenje” u židovskoj zajednici Bet Eloim u naselju Brooklyn u New Yorku

Promocija je, međutim, prekinuta pošto su demonstranti u publici uzvikivali da je autorica ratni zločinac, ističući i plakate sa sličnim porukama.

Događaj nije bio medijski najavljen, niti su predstavnici medija bili prisutni.

Ovaj događaj, uključujući sa video materijalima, se ne nalazi nigdje na internetu, osim na socijalnim mrežama.

Madeleine Albright je govorila o propasti američke demokracije i usponu fašizma, a sama promocija knjige je uvod u njenu političku turneju koju planira provesti širom Sjedinjenih Američkih Država.

Bivša američka tajnica je u novoj knjizi iznijela je svoje stavove o bivšim fašističkim režimima u kojima je odrastala, trenutnoj vlasti u Americi i predsjedništvu Donalda Trumpa.

Događaj, iako nije bio medijski najavljen, okupio je pored okupljenih štovatelja njezinog lika i djela i demonstrante. Svoje negodovanje iznijeli su ispred židovske zajednice Bet Eloim, a nekolicina je pronašla način da se nađe i u publici.

Organizator prosvjeda je bio International action center.
 

 
Izlaganje Madeleine Albright su prekidali protestanti koji su je nazivali “ratnim zločincem, krivcem za genocid na Bliskom istoku i smrt još uvek nepoznatog broja civila, ali za koje se zna da broje preko 500.000 dječjih žrtava.

Uvrijeđeni su biti također zbog “poznatog” komentara Albrightove iz 1996. godine da je smrt više od pola milijuna iračke djece, kao posljedica sankcija – “bilo opravdano”.

Prosvjednici su ukazali da je “više Iračana umrlo zbog 13 godina sankcija koje su SAD uvele i kontrolirale, nego zbog američke invazije 2003. godine i okupacije koja je uslijedila”.

Također, Albrightovoj zamjeraju i sprječavanje odlučnije akcije UN kojom bi se spriječio genocid u Ruandi 1994. godine, kao i odluku o bombardiranju SR Jugoslavije.

Upitana da li je bilo opravdano ubojstvo 500.000 iračke djece, ona je odgovorila… BILO JE OPRAVDANO!
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(kurir.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,