Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Ron Paul: Neokonzervativci, a ne Assad, stoje iza kemijskog napada u Siriji

Ron Paul: Neokonzervativci, a ne Assad, stoje iza kemijskog napada u Siriji

ron-paul-sirijaBivši američki kongresnik Ron Paul izjavio je da je tvrdnja da je sirijski predsjednik Bashar al-Assad napao kemijskim oružjem svoj narod “totalna glupost”

Dodao je kako su američki neokonzervativci ti koji žele beskrajni rat na Bliskom istoku i koji najvjerojatnije stoje iza najnovijeg napada kemijskim oružjem u Siriji.

Rekao je da “postoje ‘neokoni’ u ovoj zemlji koji imaju svoju agendu, a to je beskrajni rat za trajnu dobit, vojno-industrijski kompleks, a zatim bacate ulje i svi se zajedno”.

Dr. Paul, trostruki kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i osnivač Instituta Ron Paul za mir i prosperitet, izjavio je u intervjuu u ponedjeljak tijekom komentiranja navodnog napada kemijskim oružjem u blizini glavnog grada Damaska u subotu.

Napad u militantnom gradu Dumi u regiji istočne Gute ostavio je desetke mrtvih i privukao međunarodnu osudu raznih zemalja i međunarodnih tijela. Vlada Assada odlučno je odbila tvrdnje o uporabi kemijskih oružja.

Na pitanje tko stoji iza kemijskog napada, dr. Paul je rekao:

“Ne znam. Mislim da je najmanje vjerojatno da je to Assad. Cijela ta ideja vezana uz Assada, ponavljamo to, vjerojatno sam to čuo deset puta danas: ‘Assad napada kemijskim oružjem svoje ljude.’ I kažu to svaki put kada se desi, a potom mjesec dana kasnije pokazalo se da su apsolutno u krivu. Zato ne vidim razloga zašto bi to Assad učinio. Nema razloga da su Rusi to učinili. Postoji netko tko želi potaknuti nevolje i ljudi koji žele da ostanemo ovdje (na Bliskom Istoku).”

“Naravno, dokazi su prilično jaki da smo mi (Amerikanci) bili u prijateljskim odnosima sa ISIS-om. Koristili smo ISIS kako bismo se borili u našim bitkama. Tako je netko htio ostati tamo. Mislim da političari ovdje nisu htjeli da odemo, a netko to čini za njih. Ali samo mislim da je ta cjelovita ideja da odjednom Assad napadne njegov vlastiti narod – totalna glupost”, istaknuo je analitičar.

Prva procjena Sjedinjenih Država nije utvrdila je li kemijski napad u Dumi proveden od strane sirijskih vladinih snaga, prema Reutersu.

Procjena je također ukazala na to da je nervni agensa korišten u sumnjivom napadu kemijskim oružjem, ali je potreban dodatni dokaz za određivanje tipa agensa, priopćili su američki izvori vlade tiskovnoj agenciji.

Predsjednik Donald Trump prijetio je da će “nasilno” odgovoriti na navodni kemijski napad usprkos snažnim upozorenjima iz Rusije.

U međuvremenu, američki dužnosnici i mediji optužili su vladu Assada i Moskvu zbog kemijskog napada.

Upitan zašto oni (Amerika) krive Siriju i Rusiju, dr. Paul je rekao:

“Pa, mislim da imaju neki daljnji cilj. Tamo su već duže vrijeme, a imaju puno toga sa Saudijskom Arabijom i Iranom. A tu su također i neokonzervativci u ovoj zemlji koji imaju svoju agendu, i to je beskrajni rat za beskrajnu dobit, vojno-industrijski kompleks, a zatim još unutra ubacite i naftu i sve se to skupi zajedno. “

“I pogodite što, ovo je dvostranački plan. Svi se žale da nema dovoljno dvostranačja u Washingtonu. Znaš da imamo i previše, jer svi oni podržavaju tu vanjsku politiku. Mislim da je to katastrofa” – izjavio je Ron Paul.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,