Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PUTIN: Svijet je u sve većem kaosu, ali se nadamo da će prevladati zdrav razum (VIDEO)

PUTIN: Svijet je u sve većem kaosu, ali se nadamo da će prevladati zdrav razum (VIDEO)

putin-govorRuski predsjednik Vladimir Putin izrazio je nadu da će “zdrav razum” konačno prevladati u modernom svijetu koji postaje sve “kaotičniji”

Trenutna međunarodna situacija vrlo je zabrinjavajuća, dodao je.

“Stanje međunarodnih poslova ne poziva samo na zabrinutost, situacija u svijetu postaje sve kaotičnija” – kazao je Putin u srijedu tijekom svečanosti pozdravljajući nove veleposlanike u Rusiji.

“No ipak, nadamo se da će zdrav razum prevladati i međunarodni odnosi ući u konstruktivan smjer, te da će cijeli svjetski sustav postati stabilniji i predvidljiviji”.

Moskva će i dalje zagovarati jačanje “globalne i regionalne” sigurnosti i u potpunosti će se pridržavati svojih “međunarodnih odgovornosti i razvijati suradnju sa našim partnerima na konstruktivnoj i poštovanoj osnovi.”

“Mi ćemo slijediti pozitivan, prema budućnosti orijentirani program za svijet; i raditi na osiguranju stabilnog razvoja, prosperiteta i procvata čovječanstva” – rekao je Putin.

Putinove izjave došle su ubrzo nakon nove serije prijetnji od strane američkog kolege.

Ranije u srijedu, Donald Trump je upozorio Rusiju da se “pripremi” za “lijepe, nove i pametne” rakete koji ciljaju Siriju.

Njegova izjava je uslijedila nakon što je Moskva obećala da će srušiti sve dolazeće projektile u Siriji i da će uništiti sve centre njihovog lansiranja.

Washington je predstavio svoje vjerojatne raketne napade kao “odgovor” na navodni kemijski incident u Siriji, koji se navodno dogovdio 7. travnja.

Iako nema čvrstih dokaza da se pretpostavljen kemijski napad dogodio, američki dužnosnici na vlasti su krivnju odmah prikačili sirijskom predsjedniku Bashar al-Assadu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,