Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN JE NAPAD PROGLASIO ‘LAŽNIM VIJESTIMA’, A MEDIJI SU OTKRILI NEŠTO ŠOKANTNO: Liječnici, teroristi, građani i eksperti ne znaju ništa o kemijskom napadu

PUTIN JE NAPAD PROGLASIO ‘LAŽNIM VIJESTIMA’, A MEDIJI SU OTKRILI NEŠTO ŠOKANTNO: Liječnici, teroristi, građani i eksperti ne znaju ništa o kemijskom napadu

sirija-djecakLiječnici iz Dume (dio Istočne Gute), gde je navodno izveden kemijski napad, saopćili su da nisu imali pacijente sa znacima trovanja kemijskom supstancom, saopćio je ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana

„Predstavnici Centra za pomirenje zaraćenih strana pitali su to liječnike i radnike bolnice u Dumi. Oni su negirali informacije da su navodno primili pacijente sa znacima kemijskog trovanja“ – navodi se u saopćenju.

Liječnik gradske bolnice u Dumi Jaser Abdel Madjid je rekao da „ni tijekom proteklog vikenda, a ni ranije, od početka ratnih djelovanja u Siriji, nije bilo pacijenata sa povredama nanijetim kemijskim oružjem“.

Prema riječima ovog liječnika, svi ljudi kojima su oni pružili medicinsku pomoć su imali obične povrede, prijelome, rane od vatrenog oružja ili granata.

To je potvrdio i vozač hitne pomoći Ahmed Saur, koji nekoliko godina radi u ovom području. Prema njegovim riječima, takve bolesnike nikad nije video.

Liječnici sirijskog Crvenog križa i Crvenog polumjeseca također nisu mogli potvrditi saopćenja o pacijentima sa znacima kemijskog trovanja.

Oficiri ruskog Centra su se raspitivali i kod militanata koji napuštaju Istočnu Gutu u dogovoru sa vlastima – oni također ništa ne znaju kemijskom napadu, navodi se u saopćenju.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,