Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » UKLONJENA SA AMAZONA I SVIH ONLINE TRGOVINA: Kina zabranila internet prodaju ‘radikalne’ Biblije

UKLONJENA SA AMAZONA I SVIH ONLINE TRGOVINA: Kina zabranila internet prodaju ‘radikalne’ Biblije

biblija-kinaKina je jedna od malobrojnih zemalja u kojima Papa nema isključive ovlasti za imenovanje biskupa

Kina je zabranila prodaju Biblije putem internetskih trgovina, budući da istočnoazijska nacija i dalje provodi gušenje ove religije, prenosi Breitbart.

Pretraživanja Biblije na platformama kao što su Taobao, Jingdong, Amazon, JD.com i DangDang ne vraćaju nikakve rezultate.

Biblija je jedina religijska knjiga koju su trgovci uklonili. Na primjer, traženje Kurana i dalje daje rezultate na tražilicama.

Zašto je Kina zabranila Bibliju?

Zabrana prodaje Biblije nije novost. Nacija je uvijek kontrolirala prodaju kršćanske literature.

Kina dopušta samo državnim crkvama koji imaju dozvolu da printaju i distribuiraju distribuciju svete knjige. Međutim, internet je osigurao prazninu koja se do sad nije činila toliko važnom za Kinu.

Ovaj potez bi mogao biti posljedica nedavnog porasta kontrole od strane predsjednika Xi Jinping-a nakon što je nedavno postao doživotni predsjednik. Kineski je čelnik prethodno izjavio da Kina treba pojačati regulaciju što se tiče vjere i interneta.

Xi je istaknuo na konferenciji Komunističke partije prošle godine da se Kina mora suprotstaviti “pogrešnim” ideologijama i obeshrabriti praksu religija koje nisu “kineske po orijentaciji”.

Kina je u sukobu s Vatikanom više od desetljeća nakon što se Katolička crkva suprotstavila kineskim komunističkim načelima. Kina je jedna od jedinih zemalja u kojima Papa nema isključive ovlasti za imenovanje biskupa.

Nedavne glasine sugerirale su da se Kina možda priprema da odustane od dijela kontrole nad religijom, što bi Papi dalo dozvolu da stavi pravo veta na kineski izbor kandidata za biskupa.

Tajming zabrane prodaje online Biblije moglo bi se smatrati pokušajem kineske vlade da pokaže svoje mišiće i da je još uvijek na vlasti u svojoj zemlji.

Govoreći o glasinama da Kina može neće popustiti svoju kontrolu nad religijom kako bi zadovoljila Vatikan, bivši šef države za vjerske poslove Chen Zongrong je rekao:

“Kineski ustav je jasan. Stranim se snagama ne smije dopustiti da se miješaju u kinesko vjersko ozračje i vjerske poslove.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,