Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » 11 riječi i fraza koje prehrambena industrija upotrebljava kako bi zavarala potrošače i navela ih na razmišljanje da je prerađena hrana zdrava

11 riječi i fraza koje prehrambena industrija upotrebljava kako bi zavarala potrošače i navela ih na razmišljanje da je prerađena hrana zdrava

oznake-hranaPostoji dobar razlog zašto se organska hrana kvari brže od prerađene hrane

“Loša znanost” je prošla dugačak put u posljednjih 30 do 40 godina, da bi isplanirala propast većine građana, na prehrambenoj razini, naravno.

Što Prehrambena industija zove aditivima i konzervansima to “dodaje” rok trajanja hrani, dok oduzima godine “stvarnog života” onih koji ih konzumiraju.

Dakle, kada je riječ o hrani ovih dana, očekujte neočekivano. Uvijek je “nepovoljan dan” za današnju prehrambenu industriju, jer nam pokušavaju prodati jeftinu, toksičnu hranu i na kraju nas poslati liječniku ili u bolnicu gdje će nas liječiti skupim tretmanima i davati nam skupe i toksične lijekove, od kojih su mnogi neprovjereni, opasni ili se na kraju opozivaju i povlače sa tržišta.

Dakle, ako tražite zdravu hranu, ali niste napravili vašu “domaću zadaću”, gotovo ćete biti neugodno iznenađeni, osobito ako kupujete bilo što osim svježih organskih proizvoda.

Najčešćih 11 “riječi i fraza” prehrambene industrije koja ih koristi da bi zavarala ljude koji koji pokušavaju jesti zdravu hranu, ali nemaju pojma što rade

1. Obogaćeno (izbjeljeno brašno). To znači da jedete izbjeljivač i malo po malo trošite svoje organe. Obogaćeno obično znači obrađeno i stoga beskorisno za prehranu.

2. Pasteurizirano. Proces brzog grijanja. Ubija sve bakterije ali i hranjive nutrijente.

3. Poboljšano. Sastojci su izvađeni, izolirani i dodani natrag. Često postaju beskorisni za ljudsko tijelo.

4. Dodan Vitamin D. Većina vitamina i minerala dodanih natrag u prerađenu hranu, poput pasteriziranog mlijeka i sokova od naranče, potpuno su i kompletno bezvrijedni, bez ikakve biološke vrijednosti. Kupujte samo sirovo, organsko povrće, voće, orahe i sjemenke i zaustavite ovaj besmisao.

5. Zaštita boje i okusa (BHT). Jeste li zamorac? Zašto vas onda testiraju kao da ste jedan od njih? Agencija za hranu i lijekove ne zahtijeva nikakvo testiranje ili “procjenu prije dolaska na tržište” za većinu aditiva i konzervansa u hrani jer, budemo li se suočili s njima, većina ih nikada onda ne bi bila u ljudskoj prehrani. Kad kažu da nije riječ o novcu, uvijek je riječ o novcu. BHT je povezan sa povećanim rizikom od raka kod životinja, i da, vi ste životinja, ili vas barem tako oni tretiraju.

6. Konzervansi (natrijev benzoat). Većina konzervansa prehrambene industrije uvbija plijesan i gljivice dok s druge strane guši ljudske stanice. Ljudske stanice koje ne mogu “disati” postaju kancerozne. Je li to ono što želiš? Nikada nemojte kupiti ništa konzervirano natrijevim benzoatom!

7. Koristi se za zaštitu kvalitete (EDTA). Velike prehrambene korporacije vole ubiti hranu tako da ona nikada ne pokvari, ali pogodite što drugo oni ubijaju?

Etilendiamintetraoctena kiselina (EDTA) je farmaceutska kiselina koja je štetna za ljude koji imaju zubne plombe od amalgama žive (zubna punila), uz pomoću kojeg se stvara još lošija toksična hrana.

8. Napravljeno od ekstrakta. Naravno, to zvuči sjajno. Zato se i naglašava na svim deklaracijama i etiketama hrane.

9. Sve prirodno. Ovaj pojam ne znači gotovo ništa što se tiče propisa Agencije za hranu i lijekove (FDA). Jednostavno nema određenih parametara uz pomoć kojih bi proizvođač mogao tvrditi da je bilo koji proizvod “prirodan” jer FDA nema standardni test na to. Jedna od tipičnih pogrešnih “prirodnih” proizvoda je masivni popularni sintetički zaslađivač Splenda. Kada ovaj otpad izađe iz laboratorija, više nije ni blizu “prirodnom”.

10. Bez glutena. Kada netko sazna koliko loš gluten može biti za tijelo i um počinju tražiti riječi na hrani koja glasi “bez glutena”. Na njihov užas, oni pronađu zapravo proizvode sa puno koncentrirane soli, GMO punila i pesticida. Pokušajte ponovno!

11. GRAS – “Općenito prihvaćen kao siguran (Generally Recognized as Safe)”. To znači da FDA priznaje da je određeni aditiv štetan za ljude, ali ima ga u toliko hrane u tako malim količinama da smatraju da nitko to ne broji – dovoljno da shvatite da je kumulativni učinak na kraju vrlo štetan.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , ,