Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » PREVIŠE TESTIRANJA JE LOŠE: Nova studija otkrila da je veliki broj testova za rak prostate opasan i ne spašava živote, već dovodi u muškarce opasnost

PREVIŠE TESTIRANJA JE LOŠE: Nova studija otkrila da je veliki broj testova za rak prostate opasan i ne spašava živote, već dovodi u muškarce opasnost

lijecnik-prostataRutinski testovi za otkrivanje raka su postali zloglasni zbog davanja lažnih pozitivnih informacija, što dovodi do nepotrebnih dijagnoza benignih karcinoma

Lažne dijagnoze raka prostate su uobičajene i emotivno razaraju pacijente.

Kada im netko kaže da imaju rak, često su pogođeni anksioznošću. Lažna dijagnoza također dovodi do agresivnog, skupog i mnogo puta smrtonosnog protokola liječenja koji se sastoji od kemoterapije, zračenja i operacije.

Može doći i do značajnih komplikacija, uključujući inkontinenciju i impotenciju. Oni koji prežive nepotrebni protokol za liječenje često se kažu da su se izliječili od raka, što nepotrebne protokole za testiranje i procese liječenja označava djelotvornima, a zapravo su to samo skupe muljaže.

Redovite pretrage za rak prostate kod muškaraca starijih od pedeset godina mogu također propustiti ozbiljnije karcinome, ostavljajući pacijentima lažni osjećaj sigurnosti o vlastitom zdravlju.

Previše testiranja je emocionalna opasnost, bilo da opterećuju pacijente sa lažnom dijagnozom ili ih vode na stazu na kojoj se ništa ne poduzima za poboljšanje njihovog zdravlja čak i kada postoje stvarni uvjeti u kojima se razvija rak u njihovom tijelu.

Istraživanje koje je proveo “Cancer Research UK” ispitivalo je rezultate svih testova kod muškaraca iznad pedeset godina koji su se podvrgavali testovima prostate specifičnih antigena (PSA) i usporedilo rezultate kod muškaraca koji nisu podvrgnuti testu prostate.

Stopa smrtnosti za redovno testirane pacijente nije bila različita od smrtnosti onih koji uopće nisu bili na testiranju prostate!

Istraživači tvrde da testiranje zapravo stavlja rizik i dodatni pritisak na ljude. Oni upozoravaju da se ljudi bez simptoma bolesti, koji se podvrgnu jednokratnom testu, mogu dobiti samo lažnu dijagnozu jer testiranje otkriva tumore i koji nisu štetni. Oni su također upozorili da testiranje prostate može u potpunosti propustiti tumore koji bi mogli postati kobni.

“Prekomjerena dijagnoza karcinoma prostate vjerojatno svake godine ubije tisuće muškaraca od nepotrebnih, ali toksičnih terapijskih intervencija koje štete zdravlju srca, mozga i bubrega”, upozorava poznati znanstvenik.

“Žrtva pretjerane dijagnoze proizlaze iz nedostatka bilo kakvog stvarnog ekonomskog poticaja za industriju raka koja bi morala slijediti standarde točnosti ili kontrole kvalitete kada je u pitanju dijagnosticiranje raka” – dodaje.

“Zapravo, gledajući kroz ekonomske interese, klinika za rak bi trebala pružiti što više lažnih pozitivnih rezultata, a zatim upotrijebiti lažne rezultate testiranja kako bi terorizirali pacijente kroz razne rizične intervencije liječenja raka koje financijski pogoduju istim klinikama koje provode ilegalne dijagnoze” – navodi on.

Vi nikada nećete znati da li je dijagnoza točna, osim ako ne inzistirate na drugom mišljenju liječnika ili drugom testiranju, no to će pacijenta emocionalno i fizički izmoriti, pa ipak vrijedi pokušati.

PSA testovi za rak prostate ne spašavaju živote, već stvaraju ogromne prihode za klinike koje “liječe rak”

Istraživači su proučavali 400.000 britanskih muškaraca u dobi između 50 i 69 godina tijekom desetogodišnjeg perioda.

Kontrolna skupina, koju je predstavljalo 219.439 muškaraca, nije bila pregledana i imala je 7.853 slučajeva raka prostate (3.6%). 189.386 muškaraca koji su bili pozvani na PSA test dijagnosticiran je rak puno češće (4.3%).

U praćenju, isti postotak muškaraca je umro od raka prostate, što upućuje na to da PSA test ne spašava živote i dovodi samo do opasnog pretjeranog liječenja.

Vodeći autor studije, profesor Richard Martin, znanstvenik Cancer Researcha na Sveučilištu u Bristolu, rekao je: “Pronašli smo da PSA testovi na muškarcima bez ikakvih simptoma raka prostate ne spašavaju živote nakon prosječnog praćenja od 10 godina.”

“Rezultati upućuju na mnoštvo pitanja koja povlači PSA test – uzrokujući nepotrebnu anksioznost i liječenje dijagnosticiranjem raka prostate kod muškaraca koji nikada nisu bili pod utjecajem simptoma i na kojima nije otkriven opasni rak prostate” – istaknuo je profesor Martin.

#Provođenje PSA testa kako bi se utvrdilo postoji li rak u prostati je poput pokušaja operacije sa tupim instrumentom. PSA test nije precizan i ne razlikuje vrste karcinoma koji su agresivni i oni koji nisu.

PSA test koristi test krvi za praćenje proteina koji proizvodi žlijezda ako postoji rak. Ako test detektira visoku razinu proteina, test je pozitivan za rak, iako nema čvrstih dokaza o agresivnom tumoru. Test je neodređen i ovisan o nepouzdanom biomarkeru.

Istraživači pozivaju na bolji način otkrivanja raka prostate, ali i nova istraživanja mogu biti na pogrešnom putu.

Sadašnje istraživanje razvija genetske testove kako bi identificirali pacijente koji bi mogli imati veću vjerojatnost za razvoj karcinoma prostate. Ova će metoda također odvesti mnoge ljude na nepotrebne tretmane, sve iz straha da će njihova genetika u budućnosti uzrokovati rak. (NaturalNews)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,