Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SPREMA SE NOVI KAOS: Ruski brodovi krcati naoružanjem, vojnom opremom i specijalcima pristižu u Siriju!

SPREMA SE NOVI KAOS: Ruski brodovi krcati naoružanjem, vojnom opremom i specijalcima pristižu u Siriju!

rusija-bosporRuski brodovi krcati naoružanjem, vojnom opremom, ali i pripadnicima ruskih snaga za specijalne operacije primjećeni su pri prolasku kroz Bospor, na svom putu u pravcu Sirije

Turski aktivisti koji nadgledaju Bospor snimili su nove ruske transporte naoružanja kako ulaze u Mediteran i idu u pravcu Sirije.

Na snimcima koji su se pojavili danas, prikazan je već dobro poznati ruski transportni brod Ro-Ro Varjag (IMO:8019887), koji je tijekom prethodne dvije godine redovan na liniji prema Tartusu.

Iako se najveći dio transporta nalazi ispod palube, jasno je da je u pitanju prebacivanje raznih vrsta naoružanja i opreme, koji pristižu u Siriju.

Osim Varjaga, snimljen je i brod LST Orsk, klase “Tapir”, na kojem su, osim opreme, primjećeni i pripadnici ruskih snaga za specijalne operacije.

Orsk je, osim aktivistima, privukao i pažnju turske obalske straže, čiji su patrolni čamci iz neposredne blizine pratili njegov prolazak kroz Bospor.

Istovremeno, indikativna je i činjenica da su u prethodnih par tjedana Amerikanci dovukli više tisuća vojnika i ogromnu količinu ratne opreme u okruženje Sirije.
 


 
(pravda.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,