Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » POČEO KAZNENI PROCES PROTIV PROTIVNIKA CIJEPLJENJA U SRBIJI: ‘Želimo stati konačno na put tom lobiju protiv cijepljenja i šarlatanima šire paniku i strah’

POČEO KAZNENI PROCES PROTIV PROTIVNIKA CIJEPLJENJA U SRBIJI: ‘Želimo stati konačno na put tom lobiju protiv cijepljenja i šarlatanima šire paniku i strah’

srbija-cijepljenjeU beogradskoj policiji su počela prva saslušanja protiv protivnika cijepljenja po kaznenoj prijavi koju je podiglo Visoko javno tužiteljstvo

Jučer ujutro obavljeno je prvo saslušanje, kada je u policiji ispitana profesorica Mira Sovilj koja je u policijsku stanicu došla sama, prenosi list.

Nekoliko sati poslije nje ispitan je liječnik Todor Jovanović, koji je pred inspektore došao zajedno sa odvjetnikom.

Protivnici su saslušani nakon što je početkom veljače grupa od 270 roditelja podnijela kaznenu prijavu zbog širenja straha i panike od cijepljenja i pojave epidemije ospica.

Među najpoznatijim sa ovog spiska protiv kojih je podneta kaznena prijava u Prvom osnovnom sudu u Beogradu su Slađana Velkov, Jelena Karleuša, Miroljub Petrović, Maja Volk i Mirjana Bobić Mojsilović, naveo je portal Blic.

S druge strane, na čelu grupe roditelja iz cijele Srbije koji su odlučili kazneno goniti gotovo cijeli antivakcinacijski lobi su doktori Tomislav Stevanović iz Zrenjanina i Vladimir Cimerman iz Beograda.

Kako kažu, to su morali učiniti da bi zaštitili zdravlje nacije i kolektivni imunitet.

“Kaznenim procesom želimo stati konačno na put tom lobiju protiv cijepljenja i šarlatanima koji posljednjih godina šire paniku i strah u svezi sa cijepljenjem djece i uvaljuju svoje šarlatanske metode liječenja” – rekao je Stevanović.

On je naveo da je praktički svaki pokušaj priznatih epidemiologa i imunologa da educiraju stanovništvo u svezi sa cijepljenjem oni osujetili svojom kontrapropagandom, prij svega na internetu i da su na taj način izazvali strah i paniku kod građana, što je direktno za posljedicu imalo opadanje broja cijepljene djece i pojavu epidemije morbila.
 
(kurir.rs)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,