Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Desničarska aktivistica doživotno izbačena iz Velike Britanije jer je dijelila letke na kojima je pisalo ‘Alah je gay’

Desničarska aktivistica doživotno izbačena iz Velike Britanije jer je dijelila letke na kojima je pisalo ‘Alah je gay’

aktivistica-gayLauren Southern tvrdi da je trajno izbačena iz Britanije zbog distribucije “rasističkog materijala”

Southern je trenutno pod istragom u skladu s Zakonom o terorizmu i blokiran joj je ulazak u Veliku Britaniju od 12. ožujka.

22-godišnja Kanađanka je snimljena kako dijeli rasističke letake ukrašene porukama poput “Alah je gay Bog” i “Allah je trans” u gradu Lutonu ranije ove godine.

Politička aktivistica je rekla je to sve bio “socijalni eksperiment”. Policija je spriječila taj “socijalni eksperiment” nakon što je dobila više pritužbi od strane mještana.

U videu objavljenom od strane Lauren, može se vidjeti kako joj policija kaže da bi projekt “Alah je gay Bog” mogao dovesti do nasilja.

Također se moglo čuti kako joj je rečeno, da ukoliko ne makne štand i ne ode, mogla bi biti uhapšena zbog vrijeđanja javnog mnijenja.

Ona nije bila uhićena u vrijeme projekta u gradu Lutonu. Međutim, njoj je blokiran ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo od 13. ožujka.

Nju su usporedili sa zakonskim Propisima broj 7 Zakona o terorizmu i zabranjen joj je ulazak u zemlju.

Obavijest o odbijanju ulaska navodi da njezina djelovanja u Lutonu predstavljaju “prijetnju temeljnim interesima društva i javne politike Ujedinjenog Kraljevstva”.

Southern je organizirala sastanak s drugim političkim aktivistima krajnje desnice, amerikankom Brittany Pettibone i austrijskim suosnivačem generacijskog identiteta Martin Sellnerom, kojima je također zabranjen ulazak u Veliku Britaniju.

Trenutno se njih troje zaklelo da će tužiti Veliku Britaniju zbog odbijanja ulaska u zemlju. U videozapisu objavljenom na YouTubeu 17. ožujka, Sellner je svijetu priopćio da grupa “ne želi dopustiti da se Velika Britanija izvuče s ovim, i tužit ćemo Veliku Britaniju”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,