Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ‘Misterija izvanzemaljskog fosila’: Starost, podrijetlo i bizarne mutacije zbunjujućeg sićušnog kostura

‘Misterija izvanzemaljskog fosila’: Starost, podrijetlo i bizarne mutacije zbunjujućeg sićušnog kostura

fosil-dijeteFosil djeteta ima 10 pari rebara, što prije nikad nije viđeno, dva para manje nego što je uobičajeno za ljude

Godine 2003. teoretičari zavjere su bili u stanju uzbune nakon otkrića kostura nalik na vanzemaljca u zabačenom čileanskom gradu.

Teorije su se širile oko podrijetla sitnog mumificiranog tijela, ali sada je tajna riješena.

Otkriće sitnog mumificiranog kostura s glavom poput izvanzemaljca u kožnatoj vreći iza crkve u čileanskoj pustinji Atacami izazvalo je 2003. pomutnju u svijetu.

Ideje da se radi o izvanzemaljcu odavno su demistificirane, ali su znanstvenici u međuvremenu, nakon potpune genetske analize, dobili uvid u to kome kostur pripada.

Radi se o ženskom novorođenčetu s nekoliko rijetkih genetskih mutacija povezanih s patuljastim rastom, deformacijama i očitim preranim starenjem, kaže se u studiji objavljenoj u časopisu Genome Research.

Stručnjaci su ranije mislili da kosti pripadaju nekome starom između šest i osam godina, ali takav zaključak je vjerojatno bio posljedica deformiteta na kostima, a ne odraz njezine stvarne dobi. Djevojčica zapravo nije živjela dugo i možda je bila prerano rođena.

“S obzirom na veličinu kostura i intenzitet mutacije vjerojatno je posrijedi rođenje prije termina”, kaže se u studiji.

Kostur uz to nije iz davnina, kao što su glasile neke hipoteze. Po znanstvenicima kostur, koji je u odličnom stanju, vjerojatno nije stariji od 40 godina.

Koristeći se DNK-om dobivenim iz uzorka kostiju, znanstvenici su sastavili cijeli genom i utvrdili da je djevojčica Južnoamerikanka “s genetskim varijacijama karakterističnima za područje Anda nastanjeno čileanskim Chilote Indijancima”.

Dijete ima 10 pari rebara, što prije nikad nije viđeno, dva para manje nego što je uobičajeno za ljude. Profesor mikrobiologije i imunologije na Stanfordu Garry Nolan kaže da su otkrivene mutacije gena povezane s patuljastim rastom, skoliozom i mišićno koštanim abnormalnostima. Neke od njih bile su i prije poznate znanstvenicima, ali neke nisu.

Odakle toliko genetskih pogrešaka znanstvenicima zasad nije jasno, ali nagađaju da bi uzrok moglo biti zagađenje iz obližnjeg rudnika.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,