Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJPOZNATIJI ŠKOLSKI PORTAL U VELIKOJ BRITANIJI PORUČIO DJECI: Putin je ‘najopasniji vođa nakon Hitlera’

NAJPOZNATIJI ŠKOLSKI PORTAL U VELIKOJ BRITANIJI PORUČIO DJECI: Putin je ‘najopasniji vođa nakon Hitlera’

putin-generaliU slučaju da učenici u Ujedinjenom Kraljevstvu ne razumiju naslove na ruskom i njegovog predsjednika, posebna internet publikacija za djecu objašnjava kako “toksični Putin” truje Zapad, bez obzira na razliku između činjenice i navoda

Web stranica pod imenom ‘The Day’ s vijestima o aktualnim poslovima koji se trebaju koristiti kao nastavna pomagala u britanskim školama, ponudila je učenicima dvije alternative vjerovanja u Vladimira Putina: on je ili “najopasniji vođa u Europi od Hitlera” ili napuhana figura koja napada druge slabije nacije.

Ove su ove dvije alternative klasični primjer ‘Rusofobije’ – popularnog pojma koji tvrdi da je Rusija najveća prijetnja čovječanstvu i zemlja na rubu kolapsa.

Očigledno, neki mediji u Ujedinjenom Kraljevstvu žele nametnuti stav čitateljima i prije nego odrastu. Jedna od tri škole je pretplaćena na čitanje ove web publikacije.

U članku pod naslovom “Otrovni Putin na misiji trovanja Zapada” otkriva mnoge optužbe protiv ruske vlade, od rušenja zrakoplova MH17 iznad Ukrajine, do “digitalnog blitzkriega” protiv Europe i uporabi kemijskog oružja protiv Sergej Skripala.

Članak propušta ključni kontekst o svim tim slučajevima i tvrdi da “Putin samo negira i poriče sve”.

On zapravo kaže “pokažite javnosti vaše dokaze”.

Članak također tvrdi da Putin “sjedi na zalihama … kemijskog oružja.”

Od djece se očito ne očekuje se da će provjeriti te činjenice, inače bi saznali da je Rusija prošle godine uništila sve svoje deklarirane zalihe kemijskog oružja.

Članak nudi dva stajališta o “Vladu” Putinu – on je ili jak i opasan za slobodni svijet, ili slab i opasan.

Ideja da se on žalio na neprijateljstvu prema Rusiji koja se prodaje britanskoj javnosti, naravno nije ponuđena kao jedna od opcija.

Tko bi optužio vladu da, na primjer, laže svom narodu da inozemni vođa ima oružje za masovno uništenje i želi ga upotrijebiti protiv Europe kako bi proveo invaziju koju njegovi američki kolege toliko žele?

U svojoj izjavi, glavni urednik školskog portala “The Day” Richard Addis kaže kako je započeo novinsku službu u siječnju 2011. s ciljem rješavanja gospodarske nepravde i pomoći djeci iz siromašnih podrijetla da uče o tome kako svijet funkcionira.

“Pokrenuli smo portal ‘The Dan’ za škole i fakultete kako bismo objasnili aktualna događanja u kratkim člancima napisanim i ilustriranim s velikom pažnjom od strane naših osobnih pisaca i grafičara. Mi nudimo ozbiljnu uslugu informiranja za sve, ne samo za ljude na vrhu piramide, da bi pomogli razgovarati o stvarima o kojima se ne priča kod kuće, odabrati temeljne probleme koji oblikuju svijet, i pomoći čitateljima da postavljaju dobra pitanja umjesto da vjeruju da imaju sve odgovore” – napisao je.

Ironično, ali predložene aktivnosti u članku su ilustrirane slikom Putina na čijim se sunčanim naočalama nazire nuklearna eksplozija – što ostavlja vrlo malo prostora da djeca preispitaju kako zapravo stoje stvari i misle sama za sebe.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,