Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Glavni izraelski rabin nazvao Afro-amerikance ‘majmunima i crnčugama’

Glavni izraelski rabin nazvao Afro-amerikance ‘majmunima i crnčugama’

rabin-izraelGrupa za građanska prava posvećena borbi protiv antisemitizma obrušila se na glavnog izraelskog rabina, nakon što je navodno prozvao crnce “majmunima”

Rabin Yitzhak Yosef je to izjavio tijekom vjerske propovijedi.

Yosef je navodno koristio pogrdne fraze kada je govorio o afroamerikancima tijekom propovijedi svojim sljedbenicima prošle subote, izvijestio je Ynet News.

Tijekom govora, činilo se da je glavni izraelski rabin posebno sugerirao da bi trebalo moliti samo sa onim crncima čiji su roditelji bijelci.

“Hodate po ulicama Amerike, svakih pet minuta vidjet ćete crnca. Jeste li ga blagoslovili kao ‘izuzetno stvorenje’?” – rekao je Yosef.

Ne dajemo blagoslov za svakog crnca … On mora biti crnac čiji su otac i majka bijelci … ako znaju da su imali majmuna za sina, da su imali takvog sina.”

Organizacija za ljudska prava “Anti-Defamation League” iz New Yorka proglasila je “rasno nabijene” komentare glavnog izraelskog rabina kao “posve neprihvatljive”.

Izjava izdana u ime rabina Yosefa rekla je da se vjerski vođa referirao na vjerske spise kada je izrekao primjedbe o crncima. “Riječi rabina citirane su iz babilonskog Talmuda u Berakhotu” – navodi se u priopćenju.

Kao jedna od najviših izraelskih vjerskih ličnosti, rabin Yosef je u prošlosti izazvao kontroverze navodeći 2016. godine da su nežidovski narodi “u Izraelu samo da bi služili Židovima”. Kasnije je povukao izjavu, nazvavši ju “teoretskim” razmišljanjem.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,