Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ORBAN PROTIV ESTABLI┼áMENTA: Ma─Ĺarska brani protuimigrantska kr┼í─çanska stajali┼íta pred UN-ovim povjerenstvom

ORBAN PROTIV ESTABLI┼áMENTA: Ma─Ĺarska brani protuimigrantska kr┼í─çanska stajali┼íta pred UN-ovim povjerenstvom

orban-govorPremijer Viktor Orban rekao je na skupu u ─Źetvrtak da se bira─Źi moraju boriti protiv “vanjskih snaga i me─Ĺunarodnih sila” koje njihovoj zemlji ┼żele natovariti masovnu migraciju

Ma─Ĺarska je u ponedjeljak pred UN-om branila svoje protuimigrantska stajali┼íta, rekav┼íi da je odlu─Źna sa─Źuvati homogeno, kr┼í─çansko dru┼ítvo.

UN-ovo povjerenstvo za gra─Ĺanska i politi─Źka prava, koje se sastoji od neovisnih stru─Źnjaka, po─Źelo je dvodnevnu raspravu o Ma─Ĺarskoj, manje od tri tjedna od parlamentarnih izbora.

Premijer Viktor Orban rekao je na skupu u ─Źetvrtak da se bira─Źi moraju boriti protiv “vanjskih snaga i me─Ĺunarodnih sila” koje njihovoj zemlji ┼żele natovariti masovnu migraciju.

“Kao prvo, vlada je uvjerena u to da ma─Ĺarski narod ima pravo ┼żivjeti u sigurnosti, bez straha od teroristi─Źkih zlo─Źina”, rekao je pred povjerenstvom ma─Ĺarski ministar vanjskih poslova Peter Szijarto.

Ma─Ĺarska je 2015. imala “tu┼żno iskustvo” kada je kroz nju pro┼ílo oko 400.000 migranata na putu u zapadnu Europu “ignoriraju─çi sva pravila”, dodao je.

Ma─Ĺarska je odgovorila dizanjem ograde i odbacivanjem prijedloga EU-a da se migranti prema odre─Ĺenim kvotama rasporede po zemljama ─Źlanicama.

Ve─çina migranata bili su muslimani koji su bje┼żali pred sukobima i siroma┼ítvom na Bliskom istoku. “Ma─Ĺarska vlada nije primala ilegalne migrante niti ─çe to ─Źiniti u budu─çnosti”, istaknuo je Szijarto.

“Mi Ma─Ĺari ┼żivjeli smo pro┼ílih 1000 godina u kr┼í─çanskom dru┼ítvu, integriranom i homogenom dru┼ítvu. To nam je neprocjenjivo i zato na tome ustrajemo”, rekao je ma─Ĺarski ministar.

Dodao je kako nevladine organizacije koje lobiraju za vi┼íe tolerancije prema migrantima nisu izabrane i ne predstavljaju ma─Ĺarski narod.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,