Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘HRPA SR*NJA’: Duterte odbio Međunarodni kazneni sud u Haagu (ICC) i pozvao sve zemlje da ga također napuste

‘HRPA SR*NJA’: Duterte odbio Međunarodni kazneni sud u Haagu (ICC) i pozvao sve zemlje da ga također napuste

duterte-iccPredsjednik Filipina Rodrigo Duterte pozvao je još više zemalja da slijede njegovo vodstvo i povuku se iz sporazuma koji podupire Međunarodni kazneni sud (ICC)

Filipinski vođa opisao je ugovor kao “sranj*” tijekom obraćanja javnosti na svečanosti dodjele diploma za vojne kadete.

“Sporazum, ako ga pročitaš, sve je to sranj*” – rekao je Duterte, naizgled se zaustavivši nakon što je izgovorio riječ “sranj*”.

Kasnije se šalio oko njegove životopisne uporabe jezika.

Duterte je obećao uvjeriti druge zemlje da se povuku iz ugovora. Sud je stvoren sporazumom kojeg sponzorira Europska unija kroz Rimski statut.

#Predsjednik je tvrdio da je sud u Haagu stvoren kao sredstvo za Europu da se iskupi “za svoje grijehe”, prema mišljenju Inquirera. Nadalje je tvrdio da je Rimski statut “jasan kriminalni zakon”.

Duterte je povukao svoju naciju od ICC-a prošlog tjedna nakon što je on nazvao „pretjeranima” napade dužnosnika UN-a.

Sud u Haagu je prošlog mjeseca priopćio kako otvara preliminarnu istragu o taktikama i navodnim zlostavljanjima tijekom “rata protiv droga”.

Duterte je obećao odbiti sve nalaze Međunarodnog kaznenog suda (ICC). “Oni se nikad ne mogu ikada nadati da će preuzeti nadležnost nad mojom osobom” – dodao je .

Vlasti u jugoistočnoj azijskoj zemlji tvrde da je ubijeno oko 4000 ljudi u 19-mjesečnom “ratu protiv droga”.

Međutim, skupine za ljudska prava osporavaju ovu brojku. Filipinski savez branitelja za ljudska prava (PAHRA) procjenjuje da je u brutalnoj kampanji ubijeno do 12.000 ljudi.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,