Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BRIGITTE BARDOT BIJESNA NA DANAŠNJU FRANCUSKU: ‘Nisam se borila protiv Alžira da bi prihvatila alžirsku Francusku’

BRIGITTE BARDOT BIJESNA NA DANAŠNJU FRANCUSKU: ‘Nisam se borila protiv Alžira da bi prihvatila alžirsku Francusku’

bardo-alzirFrancuska glumica Brigitte Bardot je progovorila protiv svoje zemlje, rekavši kako su islamisti “praktički svugdje” i da današnja Francuska ne bi trebala nalikovati Alžiru

Govoreći francuskom tjedniku Valeurs Actuelles, Bardot je rekla da Francuska nije ono što je nekoć bila.

“Ja sam odgojena u čast, patriotizmu, da volim i poštujem svoju zemlju, a kad vidim što je postala, osjećam se očajno” – rekla je Bardot za Valeursactuelles.com.

83-godišnjakinja je također rekla da je “neprihvatljivo” vidjeti da su burke postale uobičajene u Francuskoj, a islamisti su “praktički svugdje”.

“Nisam se borila protiv francuskog Alžira da bi prihvatila alžirsku Francusku, nisam dirala kulturu, identitet i običaje drugih, neka oni ne diraju moju” – rekla je Bardot.

Bivša glumica nije stala i kada je došla na temu o Europskoj uniji.

“Moramo izići iz nje” – rekla je Bardot dodavši kako je ona zagovornica desničarskog Nacionalnog fronta Marine Le Pen, koja se također izjasnila protiv članstva Francuske u EU.

Ona je je izrazila podršku bivšem francuskom premijeru Francois Fillonu,​kojeg je opisala kao “dobrog momka”.

Rođena 1934. godine, Bardot je bila jedan od najpoznatijih seksualnih simbola 1950-ih i 1960-ih godina.

Ona se umirovila u industriji zabave 1973. godine, nakon glume u 47 filmova.

Postala je aktivistica za prava životinja posljednjih godina. Nedavno je napisala knjigu ‘Repliques et Piques’, koja obuhvaća zbirku citata i aforizama.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,