Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRIPREMA ZA GENOCID: Bjelačka manjina u Južnoj Africi u strahu od ‘anarhije’ nakon smrti Nelsona Mandele

PRIPREMA ZA GENOCID: Bjelačka manjina u Južnoj Africi u strahu od ‘anarhije’ nakon smrti Nelsona Mandele

farmeri-jarNasilni napadi na bijele poljoprivrednike u Južnoj Africi su već postali svakodnevni, kaže Paul Toohey, novinar iz australskog Daily Telegrapha koji je izvijestio iz te zemlje

Prošlog mjeseca je parlament u Južnoj Africi glasovalo kako bi omogućio eksproprijaciju (oduzimanje) zemljišta bijelom stanovništvu bez naknade.

To je uslijedilo nakon što je novi predsjednik Južne Afrike Cyril Ramaphosa obećao da će vratiti zemljišta u vlasništvu bijelih farmera crnim državljanima zemlje. Tvrdio je da je zemlja “oduzeta pod kolonijalizmom i aparthejdom”.

“Normalno je u Južnoj Africi da budete napadnuti na farmi” – rekao je novinaru 39-godišnji poljoprivrednik Berdus Henrico.

Berdus i njegova 51-godišnja partnerica Estelle Nieuwenhuys napadnuti su u pokrajini Limpopo. Poljoprivrednik ima tri rane od metka – dva u ramenu i jedan u licu od metka koji je izašao na vratu.

“Uzeli su moj lovački pištolj, pušku, dva mobitela, naš DVD player, naš televizor” – rekao je Berdus, dodavši da se Estella molila glasno, molivši ih da prestanu.

“Oni žele novac i žele oružje. Žele da ljude odu sa zemlje kako bi mogli nastaviti kako oni žele. Oni to žele ovdje, kao što je to bilo u Zimbabveu prije nekoliko godina, kada su sve bijelce tjerali da prepuste svoju zemlju.”

Prema AfriForumu-u, skupini koja je bila osnovana da bi privukla pozornost javnosti o stanju poljoprivrednika u 2017. godini zabilježila je rekordna 404 napada farmere, četiri puta više od broja zabilježenog u zemlji prije deset godina. Očekuje se da će brojke za 2018. biti vrlo lako rekordne, čak i iznad prošlogodišnjih brojeva.

AfriForum pokušava surađivati​s policijom i vladom da podigne svijest građana.

Statistika organizacije pokazuje da je broj komercijalnih poljoprivrednika u Južnoj Africi smanjen s više od 60.000 na 35.000 tijekom posljednja dva desetljeća. Više od 60 posto žrtava koje su napadnute na farmi bilo je staro više od 50 godina.

Novinar Cameron je objasnio da vlada smatra da su napadi na farmi “normalni” zločin.

“Okrutnost koja ide ruku pod ruku sa farmerskim napadima je nesrazmjerna u usporedbi s drugim zločinom” – kazao je. “Gradski zločin može trajati 10 minuta, ali na farmama ljudi mogu biti mučeni do devet sati.”

U zemlji je nešto poput ratnog stanja, prema Cameronu. “Ova zemlja je uništena. Mi smo psihički uništeni” – rekao je.

Južnoafrička Republika ima populaciju od preko 50 milijuna ljudi. Prema vladinoj reviziji iz 2017. godine, bijelci posjeduju 72 posto poljoprivrednih površina.

Vođa južnoafričke radikalne marksističke oporbene stranke Julius Malema nedavno je rekao da gradonačelnika Port Elizabetha treba ukloniti jer je bijel.

“Moramo presjeći grlo bjelini”, rekao je Malema.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,