Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ARNOLD SCHWARZENEGGER: Želim tužiti velike NAFTNE KOMPANIJE za ‘ubojstvo prvog stupnja’

ARNOLD SCHWARZENEGGER: Želim tužiti velike NAFTNE KOMPANIJE za ‘ubojstvo prvog stupnja’

arnold-biciklFilmska zvijezda, bivši guverner Kalifornije i globalni aktivist za zaštitu okoliša Arnold Schwarzenegger najavio je da će dovesti naftne kompanije pred sud “zbog svjesnog ubijanja ljudi diljem svijeta”

“Ovo se ne razlikuje od problema pušenja. Duhanska industrija je godinama i godinama i desetljećima znala da pušenje ubija ljude, šteti ljudima i uzrokuje rak, te su skrivali te činjenice od građana i negirali ih.

Zatim su na kraju odvedeni pred sud i zbog toga morali platiti stotine milijuna dolara”, rekao je Schwarzenegger u snimci uživo na podcastu portala Politico.

Glumac je dodao da su “naftne kompanije znale još 1959. godine, kada su napravile vlastitu studiju, da će se globalno zagrijavanje dogoditi zbog fosilnih goriva, te će biti riskantno za život ljudi, i da ih može ubiti”.

Schwarzenegger je otkrio da je u razgovoru sa nekoliko privatnih odvjetničkih društava i priprema se za podnošenje tužbi.

“Idemo za njima, i bit ćemo im za vratom kao krpelj iz Alabame. Zato što je meni apsolutno neodgovorno znati da vaš proizvod ubija ljude i da nema oznaku upozorenja, poput duhana” – rekao je Arnold.

“Svaka benzinska postaja, svaki automobil bi trebao imati oznaku upozorenja na sebi; svaki proizvod koji ima fosilna goriva mora imati oznaku upozorenja na sebi.”

Bivši profesionalni bodybuilder tvrdi da će barem to podići svijest o fosilnim gorivima i potaknuti ljude više prema alternativnom gorivu i energetski čistim automobilima.

“Mislim da nema razlike: ako uđete u sobu i znate da ćete nekoga ubiti, to je ubojstvo prvog stupnja; Mislim da je ista stvar sa naftnim kompanijama.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,