Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TALIJANSKI ZAKONODAVCI STAVILI MASONE NA ‘CRNU LISTU’: ‘Čak nas je i Katolička crkva odbacila, a nikada nikoga nismo spalili’

TALIJANSKI ZAKONODAVCI STAVILI MASONE NA ‘CRNU LISTU’: ‘Čak nas je i Katolička crkva odbacila, a nikada nikoga nismo spalili’

masoni-italijaItalija je sastavila crnu listu slobodnih zidara nakon što je policijska istraga otkrila da su visokopozicionirani političari pod utjecajem tajnog društva donosili odluke koje su utjecale na vladinu politiku

Prema novim zakonima, političari će biti prisiljeni javno izjaviti jesu li slobodni zidari ili masoni. Ako to ne učinite, to može rezultirati zatvorskom kaznom.

Prijedlog zakona je donesen nakon što su policijske racije u četiri najveće slobodnozidarske lože u Italiji otkrile 193 masona povezanih sa mafijom, i koji su se također nalazili na tajnim popisima članova na Siciliji i Calabriji u južnoj Italiji.

Ovi nalazi su objavljeni prošlog mjeseca od strane anti-mafijaške komisije talijanskog parlamenta, koja je navela da su mafijaši koristili tajne sastanke u masonskim ložama za poslovanje s političarima i poduzetnicima.

Zakoni koje je predložila komisija zabranili bi sucima pristupanje zidarima i natjerali javne dužnosnike da kažu jesu li članovi masonskih loža.

Rosy Bindi, predsjednica povjerenstva, rekla je kako se također nada da će prisiliti masone da sastavljaju odgovarajuće popise članstva.

“Oko 25 posto imena koja su pronađena na njihovim popisima bili su samo inicijali ili kodovi”, rekla je. “Nije bilo transparentnosti i vjerujemo da bi društva trebala voditi ispravnu evidenciju”.

Prijetnja kraju masonske tajne izazvala je oluju prosvjeda od strane članova koji tvrde da je zakon inspiriran zabranom koju je postavio fašistički diktator Benito Mussolini 1925. godine.

“Ovi novi prijedlozi predstavljaju povratak fašističkoj zabrani i šira su prijetnja demokraciji u cjelini”, rekao je Stefano Bisi, veliki majstor lože Grande Oriente d’Italie, najvećeg talijanskog reda koji ima 23.000 članova.

Gospodin Bisi, 60-godišnji bivši novinar, nadzire masonsku ložu iz svog sjedišta u elegantnoj vili iz 17. stoljeća okruženom vrtovima i palmama u Rimu. Ponos njegove vile je portret Giuseppe Garibaldija koji se borio za ujedinjenje Italije i bio je šef masonske lože.

“Ako su se neki mafiozi infiltrirali naš red, imamo dobar razlog da ih izbacimo”, rekao je gospodin Bisi. “Stotinu devedeset tri slučaja među 17.000 članova i podnositeljima zahtjeva na Siciliji i Kalabriji iznosi oko 1 posto”, dodao je.

Gdin. Bisi je rekao da talijanski masoni imaju pravo zadržati svoje članstvo u tajnosti zbog predrasuda protiv njih u Italiji koja datira još iz doba fašizma, ali i zbog neprijateljstva iz rimokatoličke crkve.

“Oni su nas ekskomunicirali 1738. godine, a nikada nismo nikoga spalili”, rekao je.

Priznao je da je ugled talijanske masonerije pretrpio štetu sedamdesetih godina prošlog stoljeća otkrićem ultr-desničarske masonske lože P2, koja je bila upletena u korupciju povezanom sa sumnjom na ubojstvo bankara Roberta Calvi u Londonu i koja je uključivala tajne službe i mladog Silvija Berlusconija.

Talijani su, međutim, više uključeni u dobrotvorne poslove, dodao je. “Svaki građanin ima pravo javno objaviti ili ne hoće li pohađati crkvu, džamiju, ložu ili čak izviđače”, rekao je gospodin Bisi. “Zašto bi postojala obveza da se članstvo javno objavi?” (Times)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,