Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TALIJANSKI ZAKONODAVCI STAVILI MASONE NA ‘CRNU LISTU’: ‘─îak nas je i Katoli─Źka crkva odbacila, a nikada nikoga nismo spalili’

TALIJANSKI ZAKONODAVCI STAVILI MASONE NA ‘CRNU LISTU’: ‘─îak nas je i Katoli─Źka crkva odbacila, a nikada nikoga nismo spalili’

masoni-italijaItalija je sastavila crnu listu slobodnih zidara nakon ┼íto je policijska istraga otkrila da su visokopozicionirani politi─Źari pod utjecajem tajnog dru┼ítva donosili odluke koje su utjecale na vladinu politiku

Prema novim zakonima, politi─Źari ─çe biti prisiljeni javno izjaviti jesu li slobodni zidari ili masoni. Ako to ne u─Źinite, to mo┼że rezultirati zatvorskom kaznom.

Prijedlog zakona je donesen nakon ┼íto su policijske racije u ─Źetiri najve─çe slobodnozidarske lo┼że u Italiji otkrile 193 masona povezanih sa mafijom, i koji su se tako─Ĺer nalazili na tajnim popisima ─Źlanova na Siciliji i Calabriji u ju┼żnoj Italiji.

Ovi nalazi su objavljeni pro┼ílog mjeseca od strane anti-mafija┼íke komisije talijanskog parlamenta, koja je navela da su mafija┼íi koristili tajne sastanke u masonskim lo┼żama za poslovanje s politi─Źarima i poduzetnicima.

Zakoni koje je predlo┼żila komisija zabranili bi sucima pristupanje zidarima i natjerali javne du┼żnosnike da ka┼żu jesu li ─Źlanovi masonskih lo┼ża.

Rosy Bindi, predsjednica povjerenstva, rekla je kako se tako─Ĺer nada da ─çe prisiliti masone da sastavljaju odgovaraju─çe popise ─Źlanstva.

“Oko 25 posto imena koja su prona─Ĺena na njihovim popisima bili su samo inicijali ili kodovi”, rekla je. “Nije bilo transparentnosti i vjerujemo da bi dru┼ítva trebala voditi ispravnu evidenciju”.

Prijetnja kraju masonske tajne izazvala je oluju prosvjeda od strane ─Źlanova koji tvrde da je zakon inspiriran zabranom koju je postavio fa┼íisti─Źki diktator Benito Mussolini 1925. godine.

“Ovi novi prijedlozi predstavljaju povratak fa┼íisti─Źkoj zabrani i ┼íira su prijetnja demokraciji u cjelini”, rekao je Stefano Bisi, veliki majstor lo┼że Grande Oriente d’Italie, najve─çeg talijanskog reda koji ima 23.000 ─Źlanova.


Gospodin Bisi, 60-godi┼ínji biv┼íi novinar, nadzire masonsku lo┼żu iz svog sjedi┼íta u elegantnoj vili iz 17. stolje─ça okru┼żenom vrtovima i palmama u Rimu. Ponos njegove vile je portret Giuseppe Garibaldija koji se borio za ujedinjenje Italije i bio je ┼íef masonske lo┼że.

“Ako su se neki mafiozi infiltrirali na┼í red, imamo dobar razlog da ih izbacimo”, rekao je gospodin Bisi. “Stotinu devedeset tri slu─Źaja me─Ĺu 17.000 ─Źlanova i podnositeljima zahtjeva na Siciliji i Kalabriji iznosi oko 1 posto”, dodao je.

Gdin. Bisi je rekao da talijanski masoni imaju pravo zadr┼żati svoje ─Źlanstvo u tajnosti zbog predrasuda protiv njih u Italiji koja datira jo┼í iz doba fa┼íizma, ali i zbog neprijateljstva iz rimokatoli─Źke crkve.

“Oni su nas ekskomunicirali 1738. godine, a nikada nismo nikoga spalili”, rekao je.

Priznao je da je ugled talijanske masonerije pretrpio ┼ítetu sedamdesetih godina pro┼ílog stolje─ça otkri─çem ultr-desni─Źarske masonske lo┼że P2, koja je bila upletena u korupciju povezanom sa sumnjom na ubojstvo bankara Roberta Calvi u Londonu i koja je uklju─Źivala tajne slu┼żbe i mladog Silvija Berlusconija.

Talijani su, me─Ĺutim, vi┼íe uklju─Źeni u dobrotvorne poslove, dodao je. “Svaki gra─Ĺanin ima pravo javno objaviti ili ne ho─çe li poha─Ĺati crkvu, d┼żamiju, lo┼żu ili ─Źak izvi─Ĺa─Źe”, rekao je gospodin Bisi. “Za┼íto bi postojala obveza da se ─Źlanstvo javno objavi?” (Times)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,