Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DENNIS RODMAN KAO SPASITELJ SVIJETA: Hoću i ja na sastanak sa Trumpom i Kimom

DENNIS RODMAN KAO SPASITELJ SVIJETA: Hoću i ja na sastanak sa Trumpom i Kimom

rodman-kimBivši košarkaš NBA lige Dennis Rodman pozdravio je odluku američkog predsjednika Donald Trumpa da se sastane sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom u narednim mjesecima i dodao da bi volio biti u Trumpovoj pratnji na tom sastanku

„Imam veliko poštovanje prema predsjednicima Trumpu i Kim Jong-unu zbog njihovog budućeg sastanka. Rekao sam to 2014. – da će se vrata na kraju otvoriti“ – poručio je Rodman u izjavi preko svog agenta Deren Princea za sportsku rubriku lista „USA Today“.

Upitan da li bi volio biti u pratnji predsjednika Trumpa na tom putu, Rodman je naveo da bi, kada bi od njega to bilo zatraženo.

Rodman (56) je u prethodnim godinama došao na naslovne stranice u medijima zbog prijateljstva sa Kimom, kojeg je prvi put upoznao 2013. godine.

On je, kako se navodi, nekoliko puta od tada putovao u Sjevernu Koreju, a najnovija njegova posjeta toj zemlji dogodila se prošle godine u prosincu, kada je dobio Trumpovo odobrenje da tamo otputuje kao mirovni izaslanik.

Kako list prenosi, bivši NBA košarkaš je za britanski „Guardian“ rekao da je upućivao poziv Trumpu da razgovaraju.

„Pokušavao sam Donaldu od prvog dana reći: Dođi da pričamo, čovječe. Reći ću ti što maršal želi više od svega“, rekao je Rodman.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,