Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » STRU─îNJAK UPOZORAVA: CIA je najve─ça svjetska organizacija za trgovanje drogom

STRU─îNJAK UPOZORAVA: CIA je najve─ça svjetska organizacija za trgovanje drogom

cia-poljeCIA je ve─ç desetlje─çima jedna od najve─çih svjetskih ilegalnih organizacija za krijum─Źarenje narkotika na svijetu, upozorio je vode─çi ameri─Źki analiti─Źar

Sredi┼ínja obavje┼ítajna agencija uklju─Źila se u trgovinu drogom otkada je ┼ípijunska agencija osnovana 1947. godine, tvrdi novinar i politi─Źki analiti─Źar Stephen Lendman.

“Ona ima milijarde dolara prora─Źuna provode─çi ┼ítetu na razini svijeta … i dobiva jo┼í vi┼íe novca od trgovine drogom i trgovine ljudima koji im na┼ítetili” – rekao je Lendman.

Juan Pablo Escobar, sin Pabla Emilio Escobara Gaviria, kolumbijski lord koji je bio jedan od najbogatijih kriminalaca u povijesti, rekao je da je njegov otac “radio za CIA-u”.

U novoj knjizi “Pablo Escobar In Fraganti”, Escobar obja┼ínjava kako je njegov “otac radio za CIA-u prodaju─çi kokain da bi financirao ameri─Źku borbu protiv komunizma u Srednjoj Americi”.

“Ono ┼íto je CIA radila je kupnja kontrole kako bi transportirali drogu u SAD i stvorili prekrasan posao”, ka┼że on.

“On nije sam stvarao novac, ve─ç s ameri─Źkim agencijama koje su mu omogu─çile je pristup tom novcu. Imao je izravne odnose s CIA-om” – ka┼że Escobar, koji ┼żivi pod pseudonimom Juan Sebastian Marroquin.

“Otac je aktivno sudjelovao, me─Ĺu njima i sa ameri─Źkom CIA-om” – rekao je u nedavnom intervjuu.

Navodna uloga CIA-e u krijum─Źarenju kokaina u Sjedinjene Dr┼żave otkrivena je 1996. godine u kontroverznoj istra┼żiva─Źkoj seriji “Dark Alliance” novinara Gary Webba za San Jose Mercury News.

Istraga je pokazala vezu izme─Ĺu CIA-e, nikaragvanskih pobunjenika i epidemije cracka koja je opusto┼íila zajednice crnaca u SAD-u od kraja 1980-ih do ranih 1990-ih.

Istraga je izazvala masovne prosvjede i saslu┼íanja u Kongresu, kao i kritike glavnih ameri─Źkih medija kako bi diskreditirali Webbovu objavu i razotkrivanje umije┼íanosti CIA-e. (PressTV)
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,