Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » STRUČNJAK UPOZORAVA: CIA je najveća svjetska organizacija za trgovanje drogom

STRUČNJAK UPOZORAVA: CIA je najveća svjetska organizacija za trgovanje drogom

cia-poljeCIA je već desetljećima jedna od najvećih svjetskih ilegalnih organizacija za krijumčarenje narkotika na svijetu, upozorio je vodeći američki analitičar

Središnja obavještajna agencija uključila se u trgovinu drogom otkada je špijunska agencija osnovana 1947. godine, tvrdi novinar i politički analitičar Stephen Lendman.

“Ona ima milijarde dolara proračuna provodeći štetu na razini svijeta … i dobiva još više novca od trgovine drogom i trgovine ljudima koji im naštetili” – rekao je Lendman.

Juan Pablo Escobar, sin Pabla Emilio Escobara Gaviria, kolumbijski lord koji je bio jedan od najbogatijih kriminalaca u povijesti, rekao je da je njegov otac “radio za CIA-u”.

U novoj knjizi “Pablo Escobar In Fraganti”, Escobar objašnjava kako je njegov “otac radio za CIA-u prodajući kokain da bi financirao američku borbu protiv komunizma u Srednjoj Americi”.

“Ono što je CIA radila je kupnja kontrole kako bi transportirali drogu u SAD i stvorili prekrasan posao”, kaže on.

“On nije sam stvarao novac, već s američkim agencijama koje su mu omogućile je pristup tom novcu. Imao je izravne odnose s CIA-om” – kaže Escobar, koji živi pod pseudonimom Juan Sebastian Marroquin.

“Otac je aktivno sudjelovao, među njima i sa američkom CIA-om” – rekao je u nedavnom intervjuu.

Navodna uloga CIA-e u krijumčarenju kokaina u Sjedinjene Države otkrivena je 1996. godine u kontroverznoj istraživačkoj seriji “Dark Alliance” novinara Gary Webba za San Jose Mercury News.

Istraga je pokazala vezu između CIA-e, nikaragvanskih pobunjenika i epidemije cracka koja je opustošila zajednice crnaca u SAD-u od kraja 1980-ih do ranih 1990-ih.

Istraga je izazvala masovne prosvjede i saslušanja u Kongresu, kao i kritike glavnih američkih medija kako bi diskreditirali Webbovu objavu i razotkrivanje umiješanosti CIA-e. (PressTV)
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,