Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » OVO MEINSTREAM MEDIJI NE ŽELE DA VI ZNATE: Ruski izvoz hrane će se udvostručiti do 2025. godine zahvaljujući međunarodnim sankcijama

OVO MEINSTREAM MEDIJI NE ŽELE DA VI ZNATE: Ruski izvoz hrane će se udvostručiti do 2025. godine zahvaljujući međunarodnim sankcijama

putin-kombajnRusija jača svoju poziciju na svjetskom tržištu hrane, a poljoprivredni sektor zemlje bilježi povijesni rast

To je uglavnom zbog vladine politike kao odgovor na sankcije, prema Ministarstvu poljoprivrede.

“Politika supstitucije uvoza pokazala se vrijednom u mnogim sektorima. Govoreći o poljoprivrednim proizvodima, možemo reći da smo samodostatni. Očekujemo da će izvozni potencijal dvostruko porasti do 2025. godine”, izjavio je Yevgeny Akhlashev, direktor odjela ministarstva prehrambene i prerađivačke industrije, koji očekuje izvoz do 40 milijardi dolara.

Napomenuo je da je u posljednje tri godine Rusija dramatično smanjla uvoz šećera (za 73 posto), mesa (za 36 posto) i sireva (za 29 posto), dok je domaća proizvodnja u tim sektorima znatno porasla.

#Statistike pokazuju da je ruski izvozni potencijal u sektoru poljoprivrede porastao 15 puta u posljednjem desetljeću.

Kao rezultat toga, izvoz šećera u posljednje je dvije godine porastao za 17 puta. Izvoz povrća i nafte povećan je za 40 posto.

Izvoz hrane, kojim dominiraju pšenica i riba, prošle je godine porastao rekordnih 19 milijardi dolara, navodi ruski izvozni centar.

Ovog mjeseca, tijekom svog govora Ruskoj federativnoj skupštini, predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako bi izvoz hrane na međunarodna tržišta trebao premašiti uvoz u naredne četiri godine.

Predsjednik je pozvao na povećanje izvoza mesa i stupanj samodostatnosti proizvodnje govedine, mliječnih proizvoda i povrća.

Rusija trenutno uživa u rekordnoj proizvodnji žitarica, koja je prošle godine pobijedila i rekordnu žetvu koju je SSSR postavio davne 1978. godine.

Tijekom ove tekuće sezone zemlja je uzgojila 135.393 milijuna tona žitarica, uključujući 85,9 milijuna tona pšenice. Izvoz će navodno ove sezone ponovo oboriti sve rekorde.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , ,