Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NOVI RASTUĆI TREND U VELIKOJ BRITANIJI: Iznajmljivanje stanova ženama u zamjenu za seks

NOVI RASTUĆI TREND U VELIKOJ BRITANIJI: Iznajmljivanje stanova ženama u zamjenu za seks

rentanje-stanaVeliki londonski stanodavci sada nude pregledavanje stanova za najam uz žene kao vodiče uslijed sve većeg broja slučajeva “sex-for-rent” (najma u zamjenu sa seks)

Broju od oko 250.000 žena je bilo ponuđen besplatni ili jeftini najam u zamjenu za seks u posljednjih pet godina, pokazuju brojke.

Razvojna kompanija za izgradnju i najam stanova UNCLE će ponuditi ženama priliku da pregledavaju stanove sa ženskim agentima. Ovim potezom se žele zaštititi potencijalni stanari od rastućeg trenda i slučajeva “neprimjerenog pristupa” od strane stanodavaca koji traže seksualne pogodnosti.

Taj potez dolazi nakon što je izvješće stambene zaklade Shelter otkrilo da je od 2013. godine ponuđeno 250.000 žena besplatan ili jeftiniji najam pod uvjetom da pristanu na neki oblik fizičkog kontakta s njihovim stanodavcem.

Ryan Prince, osnivač i izvršni direktor UNCLE-a, izjavio je kako je bio šokiran koliko se praksa proširila među “ljudima na položajima, te među moćnim i utjecajnim pojedincima”.

“Nisam mogao vjerovati koliko se puta ženama neprimjereno pristupilo u nekom obliku ili formi” – dodao je, prenosi Evening Standard. Razvojni stručnjak za najam nekretnina ima dva stambena bloka u New Crossu i Stockwellu, te završava 45-katni objekt u Elephant & Castleu. Najmanje polovica od 1000 njegovih stanara su žene, od kojih je većina između 20 i 30 godina.

“Imamo ženske menadžere koji iznajmljuju stanove, pa ako je ženi neugodno kada se radi o muškarcu, mogu tražiti ženu koja će im pomoći oko stana” – dodao je Prince. “Ako ste imali loše iskustvo u prošlosti, nikada ga nećete imati s nama.”

Kassy Essiet, rezident menadžer u UNCLE Elephant & Castleu je izjavio: “Vrsta ponašanja koje je istaknuta Shelterovim izvještajem je nevjerojatna i suprotno je načinu na koji radimo stvari u UNCLE-u.

Najmoprimci u Ujedinjenom Kraljevstvu tretiraju se kao građani druge klase, a ovo izvješće sugerira da žene imaju najgora iskustva u tome.”

Ovakva praksa ponude stana za seks predstavljati kršenje Zakona o seksualnim prekršajima iz 2003. godine, koja predviđa maksimalnu kaznu od sedam godina. Unatoč svojoj nezakonitosti, do sada nije bilo progona slučajeva “sex-for-rent”.

BBC-ova novinarka Ellie Flynn nedavno je provela “tajnu misiju” kako bi otkrila koliko često žene stanare u Velikoj Britaniji ciljaju zlonamjerni stanodavci.

Ponude na popularnoj internetskoj stranici za klasificirane oglase uključivale su “prostor za diskretnog bi/gay stanara” koji “mora biti u redu da ga prima analno”, dok je drugi oglašavao “besplatnu sobu u zamjenu za kuhanje, čišćenje i oralno jednom ili dvaput tjedno.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,