Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ZAŠTO JE JIM CARREY PRODAO SVOJE DIONICE FACEBOOKA, IZBRISAO STRANICE I POZVAO NA BOJKOT FACEBOOKA

ZAŠTO JE JIM CARREY PRODAO SVOJE DIONICE FACEBOOKA, IZBRISAO STRANICE I POZVAO NA BOJKOT FACEBOOKA

jim-faceFacebook je u zadnje vrijeme dobiva velike kritike, budući da će nova promjena u njihovom algoritmu ponovno odvesti stranice i poslovne subjekte iz “news feeda” i zamijeniti ih sa više “prijateljskijim” postovima

Potez koji se nije dogodio u povijesti ove socijalne mreže i kojeg su očito tražili korisnici, iako Facebook nije pružio dokaz o tome.

Zapravo, Facebook je jedini koji će imati dobit od ovog poteza jer sada će tvrtke morati platiti još više za dobivanje publike koju su tako teško privukli i dobili.

Nadalje, korisnici više neće vidjeti sadržaj koji im je uzimao vrijeme i energiju da ga pronađu.

To ostavlja Facebook usred prijelaza koji će ih vjerojatno pokopati jer sada upravo rade sve da svoju platformu naprave manje korisnom svim korisnicima. Vidite, korisnici su odlučili kako žele upotrebljavati Facebook kada su počeli dijeliti i stavljati objave stranica i robnih marki koje vole. Ipak, Facebook osjeća da zna što korisnici više žele i sada sve to ignorira svojim novim potezom.

Ovakav potez se već može nazvati “početak vlastitog pada Facebooka”. Odabrali su konstantan rast i profit ispred ugode korisnika i umjesto održivog poslovnog modela koji se usklađuje sa korisnicima. A korisnici sada to mogu vidjeti, u stvari, uzrujani su što ne znaju kako funkcionira Facebook niti kako mogu kontrolirati ono što žele vidjeti.
 


 
Sada je Facebook ponovno došao pod brutalne kritike, a nova objava na Twitteru o ovoj društvenoj mreži dolazi i iz svjesnog uma Jim Carreya koji navodi da će on prodati svoje dionice Facebooka i obrisati njegove Facebook stranice jer smatra da je neprihvatljivo da je Facebook profitirao od ruskih reklama na Facebooku u predizbornoj kampanji američkih izbora.

Rusi kupuju oglase na Facebooku

Naravno, Jim misli na informacije koje su se pojavile u svezi sa kupnjom ruskih oglasa na Facebooku tijekom izbora u SAD-u 2016. godine. Facebook i Twitter su otkrili da su Kremlinske grupe kupile reklame na obje platforme društvenih medija tijekom predsjedničkih izbora 2016. godine.

Oglasi su preusmjeravali glasače daleko od Hillary Clinton, i umjesto toga ih vodili prema Donald Trumpu, Jill Stein ili Bernie Sandersu.

Bez obzira na to slažete li se s time da je to bilo razlika u izborima, što vjerojatno nije, neki nisu sretni zbog toga.

Nije jasno da li je Jim nesretan Trumpovim izborom ili pokušava proglasiti Facebook odgovornim za svoje nesvjesne radnje dopuštajući drugoj zemlji da stvori oglase koji bi mogli utjecati na odluke birača, no ipak, on ima svoj stav.

“Moramo potaknuti veći nadzor od strane vlasnika tih platformi što se tiče društvenih medija”, izjavio je Carrey u izjavi CNBC-a.

“Ovaj lak pristup mora biti odgovorniji. Ono što nam je potrebno sada su aktivistički investitori koji će poslati poruku da je potreban odgovorniji nadzor. Ono što svijet treba sada jest kapitalizam savjesti. “
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,