Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » MLADIĆ U VELIKOJ BRITANIJI UMRO OD MENINGITISA! SAMO ČETIRI MJESECA NAKON PRIMITKA CJEPIVA PROTIV MENINGITISA

MLADIĆ U VELIKOJ BRITANIJI UMRO OD MENINGITISA! SAMO ČETIRI MJESECA NAKON PRIMITKA CJEPIVA PROTIV MENINGITISA

cijepljenje-djecakTinejdžer koji je cijepljen protiv četiri soja bakterijskog meningitisa se razbolio od smrtonosnog oblika meningitisa samo nekoliko mjeseci nakon primanja cjepiva

U roku od 72 sata nakon početka bolesti, 19-godišnji Lewis Hilton je izgubio lokomotornu kontrolu, prestao disati i umro, piše Dailymail.

Hilton je bio aktivni igrač ragbija kojem je obećana zaštita od meningitisa kada je dobio četverovalentno cjepivo protiv meningitisa prošlog rujna. Nacionalne zdravstvene službe potvrdile su da je smrtonosna vrsta meningitisa u konačnici preuzela njegovo tijelo, uzrokujući paralizu i smrt.

Kada se razbolio imao je simptome slične gripi, i njegov otac ga je odveo kući s posla. Nije imao ljubičasti osip, znak tipične infekcije meningitisom. Dijagnoza liječnika je bila gripa jer infekcija meningitisa utječe na kičmenu moždinu, mozak i pokrete udova.

Kad je sutradan došao u bolnicu, nije mogao hodati i imao je problema s govorom. Uskoro nije mogao čak ni sjediti na bolničkom krevetu. Bolnica mu je dala tretman i liječila od virusnog i bakterijskog meningitisa, ali infekcija je preuzela ovog mladića.

On je prestao disati i bio je stavljen na ventilator u svojim posljednjim trenucima života. Preminuo je 28. siječnja u bolnici Huddersfield Royal.

Kako možemo vjerovati znanosti cjepiva da zapravo funkcionira ako je ovaj mladić umro od meningitisa samo nekoliko mjeseci nakon što je dobio cjepivo koje je dizajnirano da ga zaštiti od meningitisa?

Proizvođači cjepiva ne mogu predvidjeti svaki dominantni patogeni soj sa kojim će se suočiti svaka osoba.

Proizvođači cjepiva mogu stvoriti nova cjepiva da bi ojačali imunološki sustav populacije na nove patogene sojeve, ali ta metoda je samo nagađanje, pucanj u mraku. Priroda je uvijek jedan korak ispred – virusi i bakterije se mijenjaju kako bi preživjeli.

Infekcija meningitisom može se kretati od benignih simptoma koji lagano prolaze do infekcija koje mogu dovesti do oslabljivanja tijela i do problema koji utječu na središnji živčani sustav.

Koji čimbenici imuniteta utječu na varijance simptoma? Da li sojevi meningitisa u cjepivima omogućuju mutaciju sojeva meningitisa koji tada lakše napadaju cijepljene osobe? Je li znanost cjepiva u konačnici pogoršala simptome oboljele osobe jer im je imunološki sustav osposobljen za obranu od krivih vrsta? Da li neispravna znanost o cjepivu dopušta dublju infekciju kod cijepljenih osoba, inicirajući paralizu, gubitak disanja i iznenadnu smrt?

Jedna stvar je očigledna: Sve više ljudi umire od bolesti protiv koje su se cijepili. Ne možemo se oslanjati na znanost cjepiva da bi nas magično zaštitila od infekcije. Zapravo, ne bismo trebali povjeriti znanosti središte našeg bića, te bi se trebali usredotočiti na realan, višestruki pristup sprječavanje bolesti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,