Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » ANALITIČARI ŠOKIRALI FINANCIJSKE KRUGOVE: Kolaps američkog dolara i ostalih glavnih svjetskih valuta bi pogurao vrijednost zlata na 10.000 dolara

ANALITIČARI ŠOKIRALI FINANCIJSKE KRUGOVE: Kolaps američkog dolara i ostalih glavnih svjetskih valuta bi pogurao vrijednost zlata na 10.000 dolara

zlato-dolarUnca zlata koštat će 10.000 dolara čim globalne valute dožive kolaps, a središnje banke proglase monetarni sustav temeljen na zlatu zlata, tvrdi Byron King, urednik Jim Rickards’ Gold Speculator

“Ako uzmete globalnu novčanu ponudu, koja ima podlogu od samo 40 posto zlata, trebate 10.000 dolara imati vrijednost zlata kako biste izračunali, i to je samo ako koristite 40 posto” – rekao je u intervjuu za Kitco News na marginama godišnjeg kongresa Prospectors & Developers Association of Canada (PDAC).

“I to ima veze s eventualnim kolapsom suvremenih valuta.”

Analitičar nije odredio vremenski okvir za rast cijene zlata od sadašnjih 1,325 dolara po unci, ali je naglasio da će se to morati dogoditi, jer trenutni mjehur gotovine, koji se sastoji od desetaka bilijuna dolara, ne može se napuhavati zauvijek.

“To je poput priče o čovjeku koji je bankrotirao, polako isprva, a zatim iznenada. Isto je to s američkim dolarom, sa eurom, s jenom.

Stvorili smo bilijune i trilijune, desetke bilijuna, gotovo stotine bilijuna dolara obveza koje se nikada ne mogu vratiti. Morat će se dogoditi promjene, i one neće biti bezbolne” – rekao je analitičar.

King je također istaknuo da su dionice zlata u tekućim procjenama trenutačno privlačnije nego prije dvije godine. Stručnjak je također rekao da današnji rudari zlata podupiru “bolje (veće) brojeve” i “pametnije geologe”.

“Mi smo u novom ciklusu zlatnog bikovskog trenda, mi u krizi koja traje od šest ili osam mjeseci, ali će se okrenuti. Dobra ulaganja su u dobre tvrtke s velikom vrijednošću koja stoji iza njih” – kazao je.

Međunarodna konvencija PDAC-a, Trade Show i Exchange investitora godišnji je događaj za investitore, tvrtke i organizacije povezane sa istraživanjima minerala. Događaj, koji se održava u Torontu, navodno posjeti 1000 izlagača, 3.800 investitora i 24.000 sudionika iz 130 zemalja. (RT)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , ,