Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IMA LI KRAJA SKANDALIMA U CRKVI: 1200 stranica eksplicitnih ‘gay’ chatova svećenika i fotografija predano Vatikanu

IMA LI KRAJA SKANDALIMA U CRKVI: 1200 stranica eksplicitnih ‘gay’ chatova svećenika i fotografija predano Vatikanu

svecenici-crkva“Ako želiš, želio bih te cijeli dan držati kao roba, vezanog i po mojim zapovijedima” – glasi jedan od redaka razgovora razotkrivenog svećenika katoličke crkve

Dosje koji razotkriva dvostruke živote 34 talijanska svećenika, podnesen je najvišoj biskupiji u Vatikanu

Odvjetnik koji je postao homoseksualac je sastavio taj popis tvrdeći da su svi praćeni svećenici bili gay.

U najnovijem skandalu koji je potresao Kkatoličku crkvu, 34 svećenika i šestero sjemeništaraca identificirani su kao homoseksualci u šokantnom dosjeu.

Francesco Mangiacapra, koji je podnio dokaze koji se sastoji od screenshotova razgovora na homoseksualnoj mreži Grindr i na društvenim mrežama Telegram, Facebook i WhatsApp, izjavio je kako želi rasvijetliti licemjerje članova klera i nekažnjivost koja se događa unutar katoličke crkve.

“Cilj je ne povrijediti spomenute ljude, već im pomoći da shvate da njihov dvostruki život, koliko god naizgled bio prikladan, nije koristan za njih ili za sve ljude kojima bi trebali biti vodič i primjer kojeg trebaju slijediti” – rekao je Mangiacapra kako navodi Corriere della Sera.

Prema Mangiacapri nitko od izaslanih svećenika nije osumnjičen za pedofiliju ili bilo kakve seksualne prijestupe. Ono za što se optužuju nije “zločin, već grijeh”.

Mangiacapra, koji je radio kao odvjetnik prije nego što je postao samoproglašeni “žigolo”, podnio je listu sa imenima i popratnim dokazom nadbiskupiji u Napulju koncem veljače, ističući da, iako je potpisano u njegovo ime, popis je kružio na webu neko vrijeme.

Komentirajući zaprimljene dosjee, šef nadbiskupije, kardinal Crescenzio Sepe je rekao da je odlučio prenijeti dokumente nadležnim vatikanskim vlastima, jer “postoji ozbiljnost slučajeva onih koji su pogriješili te moraju platiti cijenu, i pomogne im se da se pokaju za učinjeno zlo.”

Svećenici koji su navedeni u dokumentima, dodao je, pripadaju različitim župama, i nitko od njih ne dolazi iz Napulja.

Talijani mediji, koji su također prikazali inkriminirajuću dosje, citiraju izvatke razgovora bez otkrivanja imena onih koji su uključeni.

“Ako želiš, želio bih te cijeli dan držati kao roba, vezanog i po mojim zapovijedima” – glasi jedan od redaka razotkrivenog svećenika katoličke crkve, kao što ih navodi Tiscali News.

Razgovori su, kako se navodi, bili povezani i sa eksplicitnim fotografijama.

Najprije je objavljeno da bi skandal mogao uključivati i više od 50 svećenika, budući da je prva verzija popisa sadržavala imena 49 svećenika i 9 sjemeništaraca.

Međutim, Mangiacapra je povukao izvornu verziju, budući da su neki od imena klerici koji nisu imali veze sa tim seksualnim eskapadama koje su također uključivale i grupne susrete.

Mangiacarpa je postao istaknut nakon što je razotkrio oca Luca Morinija koji je nosi nadimak “Don Euro” zbog svojeg raskalašenog načina života.

Morini, bivši izaslanik Fossone, Avena i Caniparola, osumnjičen je za trošenje tisuća eura na usluge muškog društva, skupih restorana, zabava, luksuznih hotela i kupnju droge za sebe i njegove ljubavnike.

Videozapisi su emitirani na popularnoj talijanskoj TV emisiji Le Iene, koja je pokazala svećenika kako uzima kokain sa muškim pratiteljima, a oni koji su godinama poznavali Morini priznali su da su bili svjesni njegovih navika koje su izvlačile novac iz crkve i vjernika.

Otac Morini se sučio sa višestrukim optužbama, uključujući pronevjeru, prijevaru, distribuciju droge i ucjenu.

Policija je našla oko 900 tisuća dolara gotovine i 180.000 dolara dijamanata kod osramoćenog oca. Njegovo preliminarno suđenje počet će 8. ožujka.

Katolička crkva smatra da su homoseksualna djela “suprotna prirodnom zakonu” koje se ne može odobriti ni pod kojim okolnostima. Međutim, ne smatraju da je homoseksualna orijentacija grijeh samo po sebi dok osoba ne učini djelo. (RT)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,