Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Pakistanski sud želi informacije o imenima, dobnim skupinama i obiteljima koje su napustile Islam

Pakistanski sud želi informacije o imenima, dobnim skupinama i obiteljima koje su napustile Islam

muslimani-pakistanPakistanski sud naložio je građanskoj bazi podataka da preda popis oko 10.000 ljudi za koje se vjeruje da su zatražili promjenu religije

Peticija je najnoviji potez mainstream muslimana da kriminaliziraju Kadijanizam.

U ponedjeljak je pravosudni shaukat Aziz Siddiqui, sa Visokog suda u Islamabadu (IHC) naložio Pakistanskom državljanskom tijelu (NADRA) da dostavi informacije o stanovnicima koji su navodno promijenili svoju vjeru sa Islama na Kadijanizam.

Kadiani, ili muslimani ahmadi su vjernici manjinske islamske sekte koja se smatra heretičkom od strane drugih, mainstream muslimana.

Ahmadije vjeruju da je Mirza Ghulam Ahmad, a ne Mohammed, posljednji prorok kojeg je Allah izabrao i ustrajavaju da ti muslimani imaju jednaka prava da prakticiraju svoju vjeru u Pakistanu kao i drugi ljudi.

Zajedno sa objavom njihovih imena, sud je također usmjerio državno tijelo da pruži njihovu dob, međunarodnu povijest putovanja i imena njihovih roditelja. 1974. godine pakistanski je ustav izmijenjen kako bi proglasio Ahmadijeve sljedbenike “ne-muslimanima”.

Kao odgovor na odluku, NADRA je podnijela izvješće 10.205 osoba koje su promijenile svoj vjerski status od muslimana do kadianija. Agencija je potvrdila u utorak da se 6.001 tih osoba prijavilo za nove putovnice u kojima se navodi njihova nova religija, navodi The Nation.

U međuvremenu, Federalna agencija za istrage (FIA) zatražila je od IHC-a dodatno vrijeme za prikupljanje potrebnih informacija o povijesti putovanja za tih 6.001 građana. FIA sada ima vremena do 5. ožujka da pruži sve potrebne informacije. Sud je načuo kako se vjeruje da je nekoliko građana promijenilo svoje vjersku ispovijest kako bi dobili inozemno državljanstvo.

Tijekom rasprave Hafiz Hassan Madni, profesor na Sveučilištu u Punjabu, Lahore, svjedočio je da je osoba koja je napustila Islam za bilo koju vjeru – a posebice na Ahmadizam – “opasna” i trebala biti kažnjena, izvještava Rabwah. Madni je također preporučio da niti jedan ne-musliman ne bi trebao biti državni sudac.

Pravna rasprava bila je podnijela zahtjevu za osporavanje amandmana na izborni zakon u Pakistanu koji daju više prava manjinskim Ahmedijima.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,