Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » BILL GATES: KRIPTOVALUTE UBIJAJU LJUDE!

BILL GATES: KRIPTOVALUTE UBIJAJU LJUDE!

bill-kriptoBill Gates sada upozorava da kriptovalute ubijaju ljude … “na prilično izravan način”

Tijekom rasprave na Redditu “Ask Me Anything” u utorak, Gates je objasnio da vjeruje da su kriptovalute stvarno loše jer pomažu i održavaju one koji žele zadržati svoje financijske transakcije skrivene od vlade.

Činilo se da je osobito zabrinut zbog toga što revolucionarna kriptovaluta pomaže revolucionirati trgovinu drogom, financijski kriminal i terorizam, čime se ubijaju ljudi.

Gates je raspravljao o različitim pitanjima, od kvantnog računanja, kako će automatizacija utjecati na društvo i tehnološki napredak kojem se najviše veseli tijekom sljedećeg desetljeća.

Onda je Redditer Askur1337 postavio pitanje: “Kakvo je vaše mišljenje o kriptovalutama?”

Tehnološki bilijunaš je odgovorio riječima opreza, izrazivši zabrinutost zbog anonimnosti cyber-valute i još zlokobnije, njezine uloge u “uzrokovanju smrti”.

Zbog anonimnosti koje pruža korisnicima, kriptovalute poput bitcoina – za razliku od kreditnih kartica – mogu se koristiti za kupnju lijeka fentanila i drugih droga na dark webu, a Gates ih je opisao kao “rijetku tehnologiju koja je uzrokovala smrt na prilično izravan način.”

Snažan lijek (ili droga), fentanil je povezan s povišenim brojem smrtnih slučajeva u trenutnoj opioidnoj epidemiji Sjedinjenih Američkih Država, a korisnici ili ga izravno uzimaju ili kupuju od trgovaca koji ih pune heroinom.

U siječnju je američki predsjednik Donald Trump potpisao ‘anti-fentanil’ zakon, koji se zove Pročišćeni zakon, u dvostranačkom nastojanju da osigura dodatna sredstva američkim carinskim agentima za dodatne prijenosne kemijske aparate za provjeru putnika, pošte i paketa u svezi ove ilegalne tvari.

Gates se nije na tome zaustavio sa svojim kritikama kriovaluta.

“Glavna značajka kriptovaluta je njihova anonimnost. Mislim da ovo nije dobra stvar” – primijetio je na Reddit AMA. “Vladima sposobnost pronalaženja pranja novca, utaje poreza i financiranja terorizma je dobra stvar”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , ,