Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Grad u Teksasu će u potpunosti do 2020. godine 100 posto svoje energije dobivati iz obnovljivih izvora

Grad u Teksasu će u potpunosti do 2020. godine 100 posto svoje energije dobivati iz obnovljivih izvora

teksas-energijaGrad Denton u državi Teksas je službeno postao najnoviji grad u dugom popisu američkih država koje su odlučile usvojiti dugoročnu strategiju korištenja obnovljivih izvora energije

Naime, grad je u potpunosti obvezao prijelaz na obnovljive izvore energije u 100 posto svojih energetskih potreba, kako je navedeno u novoj objavi na službenoj web stranici Sierra Cluba.

U priopćenju se navodi da je grad Denton sada drugi grad u državi Teksas i da se obvezao na svoj cilj, slijedeći grad Georgetown, koji je također postavio svoje nove ciljeve u svezi obnovljivih i zvora enerije.

Prema izvješću, gradsko vijeće Dentona uspješno je glasovalo za reviziju starog plana obnovljivih izvora enerijeg grada Denton, koji je promijenjen kako bi dodao cilj proizvodnje dovoljno energije iz obnovljivih izvora i kako bi do 2020. godine ispunio trenutne potrebe grada.

Prema Ed Sophu, stanovniku Dentona i članu Sierra Cluba, to označava novo doba u gradu u kojem živi.

“Ovo je početak energetske transformacije Dentona”, primijetio je. “Temelj je postavljena za dan kada će Denton imati vlastitu sposobnost dobivanja sve energije iz obnovljivih izvora energije sa zajedničkim i komunalnim solarnim instalacijama”.

U međuvremenu, Cyrus Reed, šef Konzervacijskog “Lone Star” Sierra kluba, izjavio je da vijeće zaslužuje zahvalnost i priznanje za svoje napore.

“Sierra klub pozdravlja Gradsko vijeće Dentona za njihovo vodstvo i pragmatizam”, kazao je. “Mogli su lako dopustiti da trenutni plan i dalje stoji, ali su odlučili bliže sagledati mogućnosti i donijeti pametnije odluke koje će ljudima uštedjeti novac na njihovim računima”.

Doista su to i napravili, budući da postoje mnogi postojeći konvencionalni izvori energije dostupni gradu (nafta i plin), zbog čega se tako dugo čekalo na promjene koje donose obnovljivi i čisti energetski izvori.

Međutim, ako pogledate stanje trenutnog tržišta, vidjet ćete da postoji dosta novih i dokazivih razloga da vjerujete da je čista energija način na koji ćemo napredovati u budućnosti.

Uvijek ćemo trošiti novac za održavanje postojećih elektrana, a kako se ispostavlja, one koštaju puno više od alternativnih čistih i obnovljivih izvora energije.

Mnoga izvješća ukazuju na činjenicu da bi ove godine mogla biti godina kada bi obnovljivi izvori konačno preuzeli tržište, stoga je dobro što je grad Denton uhvaćen u toj promjeni i odlučio promijeniti svoje planove u skladu s tim.

Još jedna prednost prelaska na 100% čistu energiju je činjenica da je okoliš mnogo ugodniji od uobičajenih izvora električne energije.

Ljubitelji sunčevog zračenja, vjetra i akumulatora nazivaju se čistima iz razloga – oni su poznati kao izvori struje koji ne štete okolišu u onoj mjeri u kojoj trenutno radi nafta ili ugljen.

Činjenica da su tako jeftini samo je dobrodošao bonus. Oni bi trebali osigurati održiv način prijelaska na put prema čistijoj budućnosti Zemlje.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , ,