Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ČOVJEK KOJI JE ŠOKIRAO JAVNOST: Moja Facebook stranica ‘Hrvatska izumire’ je blokirana

ČOVJEK KOJI JE ŠOKIRAO JAVNOST: Moja Facebook stranica ‘Hrvatska izumire’ je blokirana

strmo-faceStranica Hrvatska izumire, koju je u subotu na Facebooku pokrenuo demograf Marin Strmota nakon što je prije sedam dana dao ostavku na mjesto državnog tajnika, od prije neki dan više nije dostupna

Hrvatska izumire je ‘umrla’ samo dva dana nakon što je pokrenuta. ‘Blokiran sam’, poručio je Strmota za Tportal.

Marin Strmota tvrdi kako ne zna zašto stranica Hrvatska izumire više nije dostupna, odnosno zašto je, kako sam kaže, blokirana.

‘Facebook ne daje objašnjenje’, kratko je poručio tportalu na našu zamolbu da nam pojasni tko ga je blokirao, točnije da nam kaže je li stranicu privremeno blokirao Facebook (nakon prijava za, primjerice, neprimjeren sadržaj) ili je možda sam ugasio stranicu nakon što su ga – bilo iz HDZ-a (njegove stranke), bilo s Ekonomskog fakulteta (gdje se vratio nakon što je dao ostavku na mjesto državnog tajnika) – blokirali, odnosno zamolili da odustane od kampanje na Facebooku.

Kako Strmota tvrdi da je Facebook blokirao njegovu stranicu, zamolili smo ga da nam pošalje screenshot obavijesti o blokadi. No nakon te poruke više nam se nije javio, niti nam je do zaključenja ovog teksta poslao dokaz o blokadi.

Podsjetimo, Marin Strmota je uživo, u izravnom televizijskom prijenosu, podnio ostavku na mjesto državnog tajnika za demografiju. Nekoliko dana kasnije pokrenuo je stranicu Hrvatska izumire, a ona poslije samo dva dana postojanja nije dostupna.

‘Dragi svi, zahvaljujem svima od srca na porukama podrške koje su mi praktički zatrpale sve komunikacijske kanale i dale mi snage da se obratim svima! Tri, četiri, krećemo’, poručio je prije četiri dana donedavni državni tajnik za demografiju Marin Strmota na Facebooku, najavljujući rođenje svog novog kanala za komunikaciju.
 

 
(tportal.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,