Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Trijumfalni ruski hokejaški tim prkosio zabrani Međunardnog olimpijskog odbora i pjevao nacionalnu himnu nakon olimpijske pobjede (VIDEO)

Trijumfalni ruski hokejaški tim prkosio zabrani Međunardnog olimpijskog odbora i pjevao nacionalnu himnu nakon olimpijske pobjede (VIDEO)

rusija-hokejRuska hokejaška momčad, koja je osvojila Olimpijsko zlato u neizvjesnoj i nervoznoj utakmici sa produžecima protiv Njemačke, prkosila je zabrani MOO-a na svečanosti dodjele nagrada i pjevala riječi nacionalne himne nad olimpijskom himnom

Olimpijsko finale hokeja pokazao se pravi triler, a Rusi su pobijedili u produžecima uz pomoć gola Kirilla Kaprizova – koji se trenutno smatra nacionalnim junakom, piše RT.

Ruski hokejski igrači, koji su se natjecali u Južnoj Koreji pod neutralnom zastavom, pobijedili su Njemačku 4-3.

Olimpijska zastava, sa pet prstenova povezanih na bijeloj zastavi, podigla se u čast olimpijskih sportaša iz Rusije (OAR) nakon što su igrači dobili svoje zlatne medalje.

No cijela je skupina zajedno sa navijačima nazočila ruskoj nacionalnoj himni, stavljajući u pozadinu olimpijsku himnu, unatoč tome što je MOO zabranio sportašima isticanje nacionalne zastave u svim javnim aktivnostima, himnama i drugim aktivnostima na Olimpijskim igrama u PyeongChangu.

Ruski korisnici društvenih medija koji su objavili videozapis kako hokejaška skupina pjeva nacionalnu himnu u PyeongChangu, izvijestili su da je njihove postove blokirao Facebook, Instagram i YouTube.

Prema ovim web stranicama, blokirana snimka sadržavala je sadržaj Međunarodnog olimpijskog odbora koji je blokiran zbog autorskih prava.

Ruski hokejaški tim vjerojatno je to predvidio, jer je ponovo pjevao himnu u autobusu do zračne luke.

Olimpijsko hokejaško zlato nedostižno je više od dva desetljeća za Rusiju, zemlju koja se osobito ponosi ovim sportom.

Posljednji put kada je “Crveni stroj” uzeo zlato je bilo prije 26 godina, nakon raspada SSSR-a. Bivši sovjetski hokejaški igrači nastupali su u onome što je tada bio poznato kao ‘Ujedinjeni Tim’, koji je pobijedio Kanadu 3-1 u finalnoj utakmici. Ujedinjeni tim također je također nastupao pod Olimpijskom zastavom.

Međunarodni olimpijski odbor diskvalificirao je cijeli ruski tim sa Zimskih olimpijskih igara u PyeongChangu, kao rezultat rasprostranjene upotrebe dopinga. Olimpijsko upravno tijelo odlučilo je da će samo “čisti” ruski sportaši biti u mogućnosti natjecati se u Južnoj Koreji, pod neutralnom zastavom.

Rusima koji su mogli sudjelovati na Olimpijskim igrama i kojima je to bilo odobreno od strane olimpijskih šefova bilo je zabranjeno spominjati čak i rusko podrijetlo i zabranjeno “bilo kakav javni oblik publiciteta, aktivnosti i komunikacije povezanih s nacionalnom zastavom, himnom, simbolima i amblemima” u bilo kojem olimpijskom objektu u PyeongChangu, kao i na društvenim medijima, uključujući i dijeljenje na društvenim mrežama.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , ,