Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BRITANSKI SUDAC POŠTEDIO MUSLIMANSKOG PEDOFILA KAZNE ZATVORA ZBOG NJEGOVE RELIGIJE

BRITANSKI SUDAC POŠTEDIO MUSLIMANSKOG PEDOFILA KAZNE ZATVORA ZBOG NJEGOVE RELIGIJE

sudac-musliSudac je izazvao ogorčenje i kritike u javnosti nakon što je muslimanskog pedofila oslobodio zatvorske kazne jer ga njegovo vjersko obrazovanje nije naučilo da je silovanje 13-godišnjakinje kriminalno djelo

18-godišnji Adil Rashid, koji se školovao u školi islamske vjere u Velikoj Britaniji, rekao je sucu da je naučio da “žene više nisu dostojne ni lizalice koja je pala na zemlju” i da mu je bilo odbojno seksati se sa 13-godišnjom djevojčicom, ali je bio “u iskušenju” nakon što ga je “zavela”.

Sudac Michael Stokes sa suda Nottingham Crown Courta u Velikoj Britaniji, utvrdio je da je Adil Rashid kriv za silovanje djece, ali mu je samo dosudio uvjetnu presudu, navodeći: “Iz izvješća je sasvim jasno da ste vrlo naivni i nezreli kad je riječ o seksualnim pitanjima.”

Prije ovog slučaja, sud Nottingham Crown je dosuđivao takvim zločinima zatvorske kazne od četiri do sedam godina.

Sudac je rekao da je Rashid “pasivan” i da ima “nedostatak samopouzdanja”, te ako će ga poslati u zatvor, to može ga uzrokovati “više štete nego koristi” – izvijestio je Daily Mail.

Rashid, iz Birminghama, priznao je da se seksao s djevojkom, rekavši da ga je djevojčica “iskušavala” nakon što su se sreli na internetu.

U početku su razmjenjivali poruke na Facebooku prije slanja tekstova i razgovora na telefonu tijekom dvomjesečnog razdoblja. Potom su se upoznali u Nottinghamu, gdje je Rashid rezervirao sobu u hotelu Premier Innu.

Djevojka je rekla policiji kako su boravili u hotelu dva sata i seksali nakon što je Rashid otišao u kupaonicu i stavio kondom.

Rashid se tada vratio kući i otišao ravno u džamiju kako bi molio. Uhićen je sljedećeg tjedna nakon što je djevojka priznala što se dogodilo školskom prijatelju, koji je obavijestio jednog od svojih učitelja.

Rekao je policiji da je znao da djevojka ima 13 godina, ali je rekao da ga je u početku odbijao seks s njom nakon zavođenja.

Prije toga sud je prihvatio činjenicu kako je Rashid imao “vrlo malo iskustva sa ženama” zbog svog obrazovanja u islamskoj školi u Velikoj Britaniji, koja se nije smjela javno spomenuti iz pravnih razloga.

Nakon uhićenja, rekao je psihologu da ne zna da je seks s 13-godišnjom bio protiv zakona. Sud je saznao kako je on smatrao da je to protuzakonito tek kada ga je član obitelji obavijestio.

U ostalim razgovorima sa psiholozima, Rashid je tvrdio da je u svojoj školi bio poučavan da ‘žene nisu dostojne ni lizalice koja je pala na zemlju’.

Kada je sudac Stokes rekao da je Rashid ‘morao znati da je seks sa 13-godišnjakinjom ilegalan’, odvjetnik Laban Leake je rekao da Rashid ima veliki ‘stupanj seksualne naivnosti’.

Sudac Stokes je osudio Rashida na devetomjesečni pritvor za mladež, suspendiran je na dvije godine, uz dvogodišnji nalog za nadziranje.

Opisujući Rashida, sudac je rekao: “Imao je neobičan obrazovanje, svakako u pogledu seksualnog obrazovanja. Uspoređivanje žena s lizalicama vrlo je znatiželjni način podučavanja mladih ljudi o seksu.”

Ali on je rekao da je Rashid znao da to što radi, nije u redu.

Obraćajući se Rashidu, sudac je rekao: “Prihvaćam da je to bio slučaj u kojem je djevojka bila prilično voljna imati seksualnu aktivnost s tobom. Ali zakon je tu kako bi zaštitio mlade djevojke, iako s druge strane mogu biti savršeno sretne što se bave seksualnim aktivnostima.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,