Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GLASNOGOVORNICA MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA RUSIJE: Američku vanjsku politiku kao da vodi Jim Carrey

GLASNOGOVORNICA MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA RUSIJE: Američku vanjsku politiku kao da vodi Jim Carrey

zakhar-carreZvanična predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova našalila se da iza odluke i izjava SAD-a stoje popularni američki komičari

„Nekad imam takav osjećaj da iza odluka koje se provode, iza tih izjava SAD-a, stoje neki njihovi popularni komičari, možda Jim Carrey“ – rekla Zaharova u intervjuu televiziji „Rusija 1“.

Prema njenim riječima, zaista je vrlo smiješno – optužiti za utjecaj na američke izbore 13 Rusa i o tome ozbiljno diskutirati.

Prema njenim riječima, ovakve odluke SAD-a pokazuju političku krizu u zemlji.

„Pokušavaju zaustaviti unutrašnju političku krizu, ali nekako im ne uspjeva“, rekla je Zaharova.

Ranije je predstavnica State departmenta SAD-a Heather Nauert saopćila da se razmatra mogućnost uvođenja sankcija protiv 13 Rusa koji su se našli na takozvanom „Millerovom spisku“.

U Kongresu SAD vode se nezavisne istrage zbog „ruskog miješanja” u izbore za američkog predsjednika, na kojima je pobijedio Donald Trump.

Sličnu istragu vodi i američki specijalni tužitelj Robert Miller. U američkim medijima redovno se pojavljuju obavijesti zasnovane na neimenovanim izvorima o kontaktima članova Trumpovog predizbornog štožera sa ruskim činovnicima i biznismenima.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,