Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BIVŠI VISOKI DUŽNOSNIK UNICEF-A ZA PRAVA DJECE OSUĐEN ZA SILOVANJE DJECE

BIVŠI VISOKI DUŽNOSNIK UNICEF-A ZA PRAVA DJECE OSUĐEN ZA SILOVANJE DJECE

UN-PETERPeter Newell, viši dužnosnik Ujedinjenih naroda za prava djece je uhićen i strpan u zatvor nakon što je priznao krivnju za pet optužnica vezanih za silovanje i nepristojan napad na djecu

Newell (77), čiji humanitarni rad prima stotine tisuća dolara UN-ovog financiranja svake godine, bio je osuđen na šest godina i osam mjeseci s nakon što je presuda donesena na londonskom sudu Blackfriars Crown za zlostavljanje dječaka koji je imao 12 godina kada je započelo zlostavljanje, piše Telegraph.

Osuđeni pedofil visokog profila podnio je ostavku na položaju koordinatora dječje humanitarne udruge “Approach” koja je aktivna diljem Europe, Afrike, Latinske Amerike i Azije, nakon što je uhićen zbog seksualnih optužbi veznih za djecu.

Udruga “Approach” navodno “lobira za zaštitu djece diljem svijeta” i prima svake godine stotine tisuća dolara financiranja od UN-a i privatnih donatora, navodi Daily Telegraph.

Dok je upravljao tom udrugom, Newell je koristio tu dobrotvornu udrugu kako bi zagovarao “zaštitu djece od nasilja, uključujući i spriječavanje roditelja koji tuku svoju djecu”, a dijelovi priručnika koji je napisao za UNICEF sadržavali su savjet odraslima kako bi dobili “pristanak” od djece.

Odjeljci iz priručnika koji je napisao Newell dokazuju da je shvatio posljedice svojih djela na život djece koje je silovao.

Jedna rečenica iz priručnika glasi: “Istraživanje sada svjedoči o potencijalno ozbiljnim kratkoročnim i dugoročnim učincima na razvoj svih oblika nasilja, uključujući seksualno zlostavljanje i eksploataciju”.

U 2015. godini, dobrotvorna udruga je podnijela pritužbu Vijeću Europe, vodećoj organizaciji za ljudska prava EU, protiv Francuske i šest drugih zemalja članica EU zbog neuspjeha da se izričito zabrani roditeljko mlaćenje djece.

Dok je pokušavao dobiti zabranu da roditelju ne tuku svoju djecu na području cijele Europe, sedamdesetogodišnji Newell je silovao djecu drugih ljudi.

Londonska Metropolitanska policija rekla je da su kaznena djela Petera Newella prvi put prijavljena u ožujku 2016. godine od strane njegove žrtave, koja je tada imala tek 12 godina kada je počinjeno djelo.

Britanska komisija za dobrotvorne organizacije priopćila je da je upoznata sa organizacijom “Approach” i tvrdnjama protiv Newella 2016. godine i da je bila u kontaktu sa organizacijom o primjeni novih postupaka zaštite kako bi se zaštitila djeca od pedofila u redovima dječjih humanitarnih organizacija.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,