Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BIV┼áI VISOKI DU┼ŻNOSNIK UNICEF-A ZA PRAVA DJECE OSU─ÉEN ZA SILOVANJE DJECE

BIV┼áI VISOKI DU┼ŻNOSNIK UNICEF-A ZA PRAVA DJECE OSU─ÉEN ZA SILOVANJE DJECE

UN-PETERPeter Newell, vi┼íi du┼żnosnik Ujedinjenih naroda za prava djece je uhi─çen i strpan u zatvor nakon ┼íto je priznao krivnju za pet optu┼żnica vezanih za silovanje i nepristojan napad na djecu

Newell (77), ─Źiji humanitarni rad prima stotine tisu─ça dolara UN-ovog financiranja svake godine, bio je osu─Ĺen na ┼íest godina i osam mjeseci s nakon ┼íto je presuda donesena na londonskom sudu Blackfriars Crown za zlostavljanje dje─Źaka koji je imao 12 godina kada je zapo─Źelo zlostavljanje, pi┼íe Telegraph.

Osu─Ĺeni pedofil visokog profila podnio je ostavku na polo┼żaju koordinatora dje─Źje humanitarne udruge “Approach” koja je aktivna diljem Europe, Afrike, Latinske Amerike i Azije, nakon ┼íto je uhi─çen zbog seksualnih optu┼żbi veznih za djecu.

Udruga “Approach” navodno “lobira za za┼ítitu djece diljem svijeta” i prima svake godine stotine tisu─ça dolara financiranja od UN-a i privatnih donatora, navodi Daily Telegraph.

Dok je upravljao tom udrugom, Newell je koristio tu dobrotvornu udrugu kako bi zagovarao “za┼ítitu djece od nasilja, uklju─Źuju─çi i sprije─Źavanje roditelja koji tuku svoju djecu”, a dijelovi priru─Źnika koji je napisao za UNICEF sadr┼żavali su savjet odraslima kako bi dobili “pristanak” od djece.


Odjeljci iz priru─Źnika koji je napisao Newell dokazuju da je shvatio posljedice svojih djela na ┼żivot djece koje je silovao.

Jedna re─Źenica iz priru─Źnika glasi: “Istra┼żivanje sada svjedo─Źi o potencijalno ozbiljnim kratkoro─Źnim i dugoro─Źnim u─Źincima na razvoj svih oblika nasilja, uklju─Źuju─çi seksualno zlostavljanje i eksploataciju”.

U 2015. godini, dobrotvorna udruga je podnijela pritu┼żbu Vije─çu Europe, vode─çoj organizaciji za ljudska prava EU, protiv Francuske i ┼íest drugih zemalja ─Źlanica EU zbog neuspjeha da se izri─Źito zabrani roditeljko mla─çenje djece.

Dok je poku┼íavao dobiti zabranu da roditelju ne tuku svoju djecu na podru─Źju cijele Europe, sedamdesetogodi┼ínji Newell je silovao djecu drugih ljudi.

Londonska Metropolitanska policija rekla je da su kaznena djela Petera Newella prvi put prijavljena u o┼żujku 2016. godine od strane njegove ┼żrtave, koja je tada imala tek 12 godina kada je po─Źinjeno djelo.

Britanska komisija za dobrotvorne organizacije priop─çila je da je upoznata sa organizacijom “Approach” i tvrdnjama protiv Newella 2016. godine i da je bila u kontaktu sa organizacijom o primjeni novih postupaka za┼ítite kako bi se za┼ítitila djeca od pedofila u redovima dje─Źjih humanitarnih organizacija.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,