Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » NOVA STUDIJA POKAZALA: Konzumenti marihuane su sretniji i uspješniji u životu

NOVA STUDIJA POKAZALA: Konzumenti marihuane su sretniji i uspješniji u životu

morgan-jointU razbijanju stereotipa lijenog pušača “trave”, nova istraživanja su pokazala da su konzumenti kanabisa zapravo zadovoljniji, uspješniji i još vjerojatnije je da će volontirati u svojim zajednicama za razliku od njihovih prijatelja koji ne konzmiraju ovu biljku

Prošli tjedan je portal Independenta svojim čitateljima opisao kako su istraživanja provedena:

“Istraživanje koje su proveli istraživači tržišta tvrtke “BDS Analytics”, anketiralo je konzumente i nekonzumente marihuane kroz razne mentalne, socijalne i financijske čimbenike. To je uključivalo i razinu zadovoljstva životom, stavove prema roditeljskim i zaposleničkim obavezama.

“Istraživanje je analiziralo opsežne podatke dviju američkih država koje su glasale za legalizaciju prodaje kanabisa – Kalifornije i Colorada.”

Među ostalim iznenađujućim otkrićima, istraživači su otkrili da potrošači “trave” zarađuju znatno više novca od onih koji ne konzumiraju, a kalifornijci koji koriste ovu biljku godišnje zarade gotovo 24.000 dolara više.

To bi se moglo povezati s činjenicom da 20 posto potrošača u Kaliforniji ima sveučilišni stupanj obrazovanja, dok samo 12 posto nekonzumanata marihuane ima isti.

Istraživači su otkrili sličnu situaciju u Coloradu, gdje 64 posto konzumenata kanabisa ima puno radno vrijeme u odnosu na 54 posto nekonzumenata. S obzirom na te brojeve, možda ne čudi da se potrošači “trave” u ovoj državi uglavnom osjećaju bolje u svojim životima od nepušača.

Potrošnja marihuane također je povezana sa zdravijim navikama i aktivnijim društvenim životom, pronašli su istraživači BDS Analyticsa.

Na primjer, u Coloradu, 36 posto pušača opisuje sebe kao “vrlo društvene ljude”, u usporedbi sa 28 posto onih koji izbjegavaju pušenje kanabisa. Osim toga, u Coloradu i Kaliforniji, oni koji konzumiraju kanabis uživaju u rekreaciji na otvorenom pri znatno višim stopama.

Možda je najočekivanije otkriće, međutim – s obzirom na isklesanu društvenu sliku lijenčina na kauču koji jede čips i gleda reprize serije “Family Guy” – jest da korisnici imaju tendenciju da budu više darežljivi što se tiče njihovog vremena.

Gotovo 40 posto kalifornijskih građana koji puše kanabis je volontiralo je u njihovim zajednicama, otkrili su istraživači, dok je samo 25 posto apstinenata odlučilo učiniti isto.

U priopćenju, voditelj istraživanja potrošača za BDS, Linda Gilbert, kaže da sve te podatkovne činjenice dovode do vrlo realnog i sve očiglednijeg zaključka:

“Konzumentni kanabisa daleko su od karikatura koje nam nameće društvo i mainstream mediji kako bi nam ih opisali.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,