Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » George Soros proglasio bitcoin ‘kukavičjim jajetom za diktatore’, ali i dalje ulaže u njega

George Soros proglasio bitcoin ‘kukavičjim jajetom za diktatore’, ali i dalje ulaže u njega

soros-bitcoinMilijarder i investitor George Soros nedavno je kritizirao bitcoin, ali čini se da nije protiv toga da i sam ulaže u njega

Fond ovog tajkuna je kupio dionice ovlaštene kompanije Overstock koja se bavi kriptovalutama.

Sorosev Fund Management je na kraju četvrtog tromjesečja 2017. godine imao 2.472.188 dionica kompanije Overstock, čime je ovaj poslovni čovjek postao treći najveći dioničar ove kompanije, objavio je CNBC, citirajući zakonske podneske.

Dionice su u vrijeme investiranja vrijedile 157,97 milijuna dolara, no od srijede su izgubile više od 10 milijuna dolara.

Kompanija Overstock je bila tradicionalni online trgovac na malo koji se natjecao sa Amazonom i drugim tvrtkama. Međutim, tvrtka je odlučila radikalno preoblikovati svoje poslovanje i počela prihvaćati bitcoin. Održala je izlazak na tržište dionica (IPO) 18. prosinca, putem svoje platforme razmjene, tZero.

Vlasnik Patrick Byrne je izjavio za CNN u prosincu kako želi prodati maloprodajni posao i usredotočiti se na Overstockovo vlasništvo nad 10 blockchain tvrtki.

Soros je javno govorio o bitcoinu u siječnju na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu u Švicarskoj. Milijarder je kriptovalute nazvao “kukavičkim jajima za diktatore” i uspoređivao ih sa “tipičnim balonom”.

Dodao je međutim, da se tehnologija kriptovaluta može staviti u “pozitivnu uporabu”, poput slanja novca ilegalnim migrantima koji dolaze u Europu.

Tvrtka u koju je uložio ima sasvim drugačiji stav prema bitcoinu. Byrne iz kompanije Overstock izjavio je da bi bitcoin mogao doći do cijene od milijun dolara i nazvao ga “najvažnijom promjenom u 6.000 civilizacija tehnologije”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , ,