Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SOMALIJSKI SILOVATELJ OSUĐEN NA 11 GODINA ZATVORA U VELIKOJ BRITANIJI: ‘Ti ne možeš biti djevica, ti si bijela’

SOMALIJSKI SILOVATELJ OSUĐEN NA 11 GODINA ZATVORA U VELIKOJ BRITANIJI: ‘Ti ne možeš biti djevica, ti si bijela’

vb-silovanjeSud u Engleskoj je osudio čovjek zbog silovanja tinejdžerke koji je u tom kriminalnom činu držao oštri komad drveta na njezinom vratu

Ahmed Abdoule, 33-godišnji somalijski državljanin, osuđen je na sudu Hull Crown na 11 godina zatvora.

Sud je saslušao kako je žrtva, koja nije mogla biti imenovana zbog pravnih razloga, plakala i molila da bude pošteđena tijekom njegovog iskušenja. Kao i većina žrtava silovanja, ona je znala Abdoulea prije napada, koji se dogodio u njegovom domu u istočnom dijelu grada Hullu, piše RT.

Abdoule ju je zaključao unutar kuće, a zatim ju je silovao na katu, te se poslužio uz pomoć oružja, naoštrenog komada drveta, prije nego je izvršio napad. Abdoule je navodno rekao žrtvi: „Moja zemlja će vas voljeti.”

„Ona ti je rekla da ga te pokušavala zaustaviti. Rekao si joj: „Ne možeš biti djevica, ti si bijela”, rekao je predsjedavajući sudac Mark Bury Abdouleu tijekom suđenja.

„Rekao si joj da te ne gleda, i povukao joj majicu preko lica, govoreći joj da ne želi da ga gleda dok je siluje”, dodao je sudac Bury.

Abdoule je pustio tinejdžerku nakon incidenta, nakon što joj je rekao da ona „nije jedina djevojka koja će biti kažnjena.”

On je tada prijetio da će je ubiti ako ikome progovori o tome.

Žrtva je pred sudom rekla da se više ne osjeća sigurnom u svojoj kući. U pisanoj izjavi njezina majka je potvrdila te strahove.

„Osjećam se krivom zbog onoga što se dogodilo. Moj posao je da zaštitim svoju kćer, i iako sam činila najbolje što sam mogla, nisam na kraju uspjela„ – rekla je majka. „Čak i sada kada ide do trgovine, nije mi ugodno.”

Za afričku zemlju Somalija je neuobičajeno etnički homogena; čak 85% stanovništva čine etnički Somalijci koji su, međutim, podijeljeni u mnoge klanove, povijesno sukobljene oko oskudnih prirodnih resursa. Gotovo svi stanovnici po vjeroispovijesti su muslimani. (Wikipedia)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,